Özel bir otelin toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Gülümseyen Baret Derneği üyeleri derneğin faaliyetleri ve kuruluş amacını açıkladı.
Gülümseyen Baret Derneği Başkanı Yaren Yıldırım, toplantıda yaptığı açıklamada, "Değerli üyeler değerli basın mensupları öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Gülümseyen baret derneği olarak toplanmış bulunmaktayız. Gülümseyen baret 6 yıl önce kimsesiz bir çocuğun biz bayramlarda hiç şeker almadık çünkü bize gelen kimse yoktu deyişiyle uyanmış bit kadındır. O cümleden sonra sosyal hizmet kurumunun sevgi evlerinde gönüllü koruyucu olarak farklı farklı etkinlikler gerçekleştirdim. O dönemlerde bir yandan mühendislik fakültesini okumak bir yandan topluma duyarlı ve yararlı bir birey olmak adına zorlu zamansal mücadeleler vermiş olsam da bu mücadele sonucunda yaşadığım mutluluk ve tebessümü hayatımın hiçbir alanında yaşamadığımı düşünüyorum. Bu mutluluğu sosyal platformlara taşıyalı 5 ay olmasına rağmen gösterilen ilgi bizleri daha geniş alanlarda faaliyet göstermeye teşvik etti. Adıyaman ili olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde projeler yürütmeye başladım. Bu projeleri gerçekleştirirken iki aşamadan oluşan yollar izledim. Birincisi teftiş ve araştırma, ikincisi destek aşaması. Bir tebessüm için umut taşıyoruz sloganıyla girdiğimiz bu yolda kadın çocuk yaşlı genç demeden kırsal ve kentsel alanlarda faaliyetlerimizi sürdürdük. Son gerçekleştirdiğimiz 1000 çocuk 1000 oyuncak projesiyle binlerce tebessüme sebep eşlik ettik.“dedi.

Geçen hafta 10-16 Mayıs tarihleri arasında olan engelliler haftasında Türkiye’nin 10 ilinde eş zamanlı olarak engellileri ziyaret ettiklerini anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Günlerini kutlayarak pastalarını beraber kestik. Tıpkı anneler günü gibi, tıpkı Kadınlar Günü gibi, tıpkı 23 Nisan gibi. Bu şekilde yürüttüğüm projelerde benimle beraber bu yolda gönül bağı kurmak isteyenlerin de bulunabileceği dahi kurumsal bir hal almış olan gülümseyen baret derneği olarak başvurumuz yapılmış olup 5 Eylül tarihinden itibaren tüzüğümüz onaylanmıştır. Son olarak bu yolda her daim desteğini esirgemeyen sevgili ailem, değerli meslektaşlarım ve toplumun duyarlı insanları sayesinde bu tebessümü taşımanın gururunu yaşıyorum. Projemize herkesin duyarlı olup bizlerle gönül bağı kurmalarını isteriz. Gülümseyen baret tebessümüyle hepinizi sevgiyle kucaklar teşekkür ederim."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha