Bir otelde gerçekleşen toplantıya Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Medya Trend Fuarcılık Sahibi Mustafa Gül, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, kurum müdürleri, çiftçiler ve gazeteciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Medya Trend Fuarcılık Sahibi Mustafa Gül, “Bu yıl üçüncüsü düzenleyeceğimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık tanıtım toplantısına hoş geldiniz. 18-22 Nisan’da bu yıl gıda tarım hayvancılık fuarının 3. düzenleyeceğiz. Bu fuarın bütün hazırlıklarını tamamladık. Reklam çalışmalarına 1 ay kala start verdik. Fuarımız tamamen dolu. Bu yıl katılımcı firmalarımız da yeni bir artış oldu. Yer kapasitemiz aynı, biz stantlara katılan firmaların metrajlarını düşürdük. Firmalara rica ettik. 50  metre alıyorsanız 18-20 metre alın, küçük stantda yer alın ama bir çok firma katılsın. Katılımcı profili çeşitlilik göstersin diye. Toplam katılımcı firmamızda şuanda 120 firmamız var. İl dışından gelenler 42 firma. Adıyaman ili ve ilçelerinden toplam 78 tane tarım firması gıda tarım ve hayvancılık firması fuarda yer alacaklar"dedi.

- FUARCILIKTA İYİ YERDEYİZ

Adıyaman'da fuarcılığın bölgede iyi bir noktada olduğunu anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Şuan Adıyaman fuarı bölgede çok ciddi bir yere sahip. Biz Türkiye geneli ve  bölgedeki tüm fuarlara ziyaretçi ve katılımcı olarak gitmekteyiz ve katılımcı firmalardan şöyle bir dönüş aldık; Adıyaman bizim fuarcılıkta göz bebeğimiz oldu. İstanbul, Adana’dan, Mersin, İzmir katılan firmalarımız şuanda bizim önceliğimiz Adıyaman fuarı diye dile getiriyorlar. En son Kahramanmaraş fuarına gittiğimde firmalardan biri ben Kahramanmaraş fuarına katılmayacağım. Ben Kahramanmaraş'ı çıkardım gözden, Adıyaman fuarına katılmayı tercih ediyorum, dediğinde biz çok mutlu olduk. Sorduğumuzda neden diye; Adıyaman bu konuda yeni olduğu için. Vatandaş, tarımcılarımız, çiftçilerimiz bizimle ikili ilişkilere girdiler ve alış verişleri daha iyi oldu. Biz Adıyaman'ı daha çok sevdik. Adıyaman tarım fuarını daha çok beğendik diye bir dönüş aldık. Biz de tarım fuarını şirket olarak çok önem verdik.Tarım il müdürlüğü, Adıyaman Belediyemiz, Valiliğimiz çok büyük desteklerde bulunuyorlar. Tarım Bakanımız da katılacaklar.  Tarım bakanımız da Cuma veya cumartesi günü fuarımızın 3. veya 4. günü fuarımızda olacaklar.  Bununda biz davet neticesini aldık. Hepinize teşekkür ederim”

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ise “Bugün 3’ncüsü düzenleyeceğimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarı ile ilgili tanıtım için bir aradayız. Bu yıl ki fuarımız geçmiş iki yıldan farklı olarak bünyesine hayvancılığı da aldı. Daha önceki yıllarda gıda ve tarım fuarı olarak geçiyordu. Bu yıl fuarda buzağı güzellik yarışması olacak. Bundan sonraki yıllarda kuzu ve oğlak yarışması olacak. Ondan dolayı da ayrıca sevinçliyiz. Hayvancılık son dönem de ilimizde ciddi bir gelişme gösterdi. Bütün çiftçileri fuarımıza bekliyoruz. Oraya gelecek olan  firmalar yeni teknoloji cihazları çiftçilerle buluşturacak. Ve yeni Pazar alanları oluşacak” diye konuştu.

 Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise “Daha önceki iki fuar yükselen bir trendle devam etmişti. Birinci fuar da iyiydik. İkinci fuar da çok iyiydik. İnşallah 3’ncüsünde çok daha iyi olacağız. Medya trend de trendimizi biraz daha yükseltmektedir. Biz de belediye olarak geçmişte destek verdiğimiz gibi bundan sonraki fuarlara da yükselen bir oranda yine destek vermeye devam edeceğiz. Tarım ve hayvancılık bizim için önemli. Adıyaman gelir kaynakları büyük oranda  tarıma dayanıyor. Dünyaca meşhur olan Adıyaman tütünü de yine bir tarım ürünüdür. Balımız dünyaca meşhur. Makineler konusunda dışarı ihtiyacımız var. Buradaki çiftçilerinde makinler ile buluşması için bu fuar tam bir fırsat oluyor. Adıyaman’daki fuarın güzel geçmesi hem dışarıdan buraya gelenler açısından faydalı oluyor hem de buradaki çiftçinin teknoloji ile buluşması açısından faydalı oluyor. Ben bu fuarın hayırlı olmasını diliyorum. Katılacak firmalara bol kazançlar diliyorum. Organizatör firmamız trend medyayı da tebrik ediyor. Tarım Müdürümüze de desteklerinden dolayı da teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha