Adıyaman’da Şehri Yaman Olarak bilinen taraftar grubu üyesi yaklaşık 250 kişi Adıyaman 1954 Spor maçı sonrası stadyum çıkışı, Türkiye'nin sınır dışındaki askeri operasyonlarına destek vermek ve orduya gönüllü katılmak amacıyla askerlik şubesi önünde toplandı. 

Askerlik şubesi önünde toplanan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri dilekçeleri şubeye vererek askere alınmak istediklerini söyledi.
Ellerinde Türk bayraklarıyla “Vatan sana canım feda” , “Her Türk asker doğar” şeklinde slogan atan vatandaşlara yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdi. ‘Tekbir’ getiren grup, dilekçelerini askerlik şubesine teslim etti.
 - HEMEN CEPHEYE GİTMEYE HAZIRIZ
İhtiyaç durumunda orduya katılmak istediklerini belirten Şehri Yaman Taraftarlar Derneği Başkanı Reis Aslan,  “Ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntılı sürecin farkındayız. Türkiye güçlü bir devlettir ve sınırlarımızı tehdit edebilecek unsurlara anında cevap vermekte. Afrin’de başlatılan operasyonda Mehmetçiğimizin Allah yardımcısı olsun. Söz konusu vatan olunca her şeyi göz önüne alıp Adıyaman Askerlik Şubesi önüne koştuk. Sadece dilekçe vermekle kalmıyoruz. İhtiyaç olduğunda hemen cepheye gitmeye hazırız” dedi.
Gençleri Askerlik Şubesi önünde karşılayan Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, gördüğü tablo karşısında çok duygulandığını belirterek, "Bizde bu birlik ve beraberlik olduğu sürece Türkiye’nin sırtı yere gelmeyecektir" dedi. 
Dilekçelerini askerlik şubesine teslim eden grup, daha sonra buradan ayrıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha