Üniversite Stadyumunda düzenlenen törende Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kaya Özer, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju Teker, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğr. Üyesi Selim Somuncu, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile mezun adayları ve aileleri hazır bulundu.

Mezun adaylarının kortej yürüyüşü ve programlarının tanıtılmasının ardından  tören, mezun adaylarının alandaki yerlerine yerleşmesinin akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, öğrencilere mezuniyet sonrasındaki hayatlarında başarılar dileyerek, "İnşallah hepiniz ülkesini seven, çalışkan, dürüst ve gelişime açık bireyle olursunuz. İşinizi en iyi şekilde yapıp evine helal lokma götüren insanlardan olmanız dileğiyle hepinizin bahtı ve yolu açık olsun." dedi.

Konuşmaların ardından üç dönemlik notlara göre dereceye giren öğrenciler için ödül törenine geçildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kaya Özer, Yüksekokul 1.si olan Çocuk Gelişimi programı öğrencisi Ceylan Dağ ile birlikte Yüksekokul Mezuniyet Kütüğüne isim plakasını çakarak, Yüksekokul 2.si olan Patoloji Laboratuvar Teknikleri programı öğrencisi Seda Aslan ve Yüksekokul 3.sü olan İlk ve Acil Yardım programı öğrencisi Esma Göğüs'e plaket ve hediyelerini verdi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju Teker, Yüksekokul 1.si olan Gıda Teknolojisi programı öğrencisi Sümeyye Öncel ile birlikte Yüksekokul Mezuniyet Kütüğüne isim plakasını çakarak Yüksekokul 1.si olan Sümeyye Öncel, Yüksekokul 2.si olan Mimari Dekoratif Sanatlar programı öğrencisi Nur İpek Bozkır ve Yüksekokul 3.sü olan İnşaat Teknolojisi programı öğrencisi Furkan Gülmez'e plaket ve hediyelerini verdi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selim Somuncu ise Yüksekokul 1.si olan Dış Ticaret programı öğrencisi Yelda Çakır ile birlikte Yüksekokul Mezuniyet Kütüğüne isim plakasını çakarak Yüksekokul 1.si olan Yelda Çakır, Yüksekokul 2.si olan Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencisi Zehra Koşut ve Yüksekokul 3.sü olan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı öğrencisi Fatma Çalış'a plaket ve hediyelerini verdi.

Ödül töreninin ardından bölümler bazında mezun adaylarına Bölüm öğretim elemanları tarafından temsili mezuniyet belgelerinin verilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesine geçildi.

Filistin’de masum insanların İsrail tarafından şehit edilmesinden dolayı ilan edilen Milli Yas nedeniyle eğlence programı tertiplenmeyen mezuniyet töreni, belge dağıtımının ardından tüm mezun adaylarının hep bir ağızdan geri sayarak kep atmalarıyla son buldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha