Şehit ve gaziler derneği ile gazi evlerini ziyarette Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi eşlik etti.

Vali Kalkancı ve protokol üyeleri ilk olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şubesini ziyaret etti.

Buradaki ziyaretin ardından, Vali Nurullah Naci Kalkancı başkanlığındaki heyet, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) Adıyaman Şubesini ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Şehit ve Gaziler Derneği ziyaretinin ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ve beraberindeki heyet, Güneydoğu Gazisi Mahmut Gültoplayan, Kıbrıs Gazisi Mehmet Elverir ve 15 Temmuz Gazisi Polis Memuru Mücahit Türkoğlu’nu evlerinde ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaretlerde kutsal vatan toprakları uğruna canını siper eden gazilerle sohbet ederek yakın ilgi gösteren Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Şehitlerimizin aileleri ve hayatta olan gazilerimizi her zaman hatırlamak, onların sorunları ile yakından ilgilenmek bizlerin en büyük sorumluluğu ve görevidir. Kutsal vatan toprakları üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz kahramanlığın, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri olarak Türk milletine mal olmuş, gönüllerimizde taht kurmuşlardır. Onlar, milletimizin ortak hatırasına emanet edilmiş aziz varlıklarımızdır. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle bir kez daha şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha