Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğüyle birlikte Adıyaman kapalı yüzme havuzunda gerçekleşen etkinlikte yüzme yarışması gerçekleşirken, yarışmada katılımcılar dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Düzenledikleri etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, şöyle dedi; “19 Eylül tarihi ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanmakta. Bizlerde bakanlığımızın ildeki müdürlüğü olarak bu anlamlı günün sadece bir günle sınırlandırmak istemedik. Böylelikle düzenlemiş olduğumuz etkinlikleri bir hafta boyunca gerçekleştiriyoruz. Bugünde Gaziler Haftası kapsamında geleneksel yüzme şampiyonasını gerçekleştirdik. Kurumumuzun hizmetinden faydalanan çocuklarımız bu yarışmada kıyasıya yarıştılar. Yarışmada keyifli anlar yaşandı. Bundan sonra Gaziler Günü’nü sadece bir günle sınırlı tutmayacağız. Etkinliklerimizi 1 haftaya yayacak şekilde gerçekleştireceğiz. Bu gibi etkinliklerle kahraman gazilerimizin anısını sıcak tutmak için bu programı her yıl gerçekleştireceğiz”

Gaziler Günü nedeniyle yapmış oldukları etkinliğe dikkat Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, şunları kaydetti; “Gaziler Günü münasebetiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde koruma altında bulunan çocuklarımızla yarışma etkinliğimizi gerçekleştirdik. Ayrıca bu çocuklarımıza yüzme branşımız dışında da farklı etkinliklerimizde oluyor. Bu etkinlikler dâhilinde yüzme müsabakası düzenledik. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü olarak özellikle Gaziler Günü’nün önemine değinerek, vatanı, milleti ve bayrağı uğruna canını feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin anısına düzenlemiş olduğumuz spor müsabakalarında dereceye giren sporcularımıza madalyalar takdim ettik. Burada önemli olan bu çocukların topluma kazandırılmasıdır. Onların kendilerini ifade edecek pozisyona gelebilmeleri için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu anlamda iki kurumun yapmış olduğu çalışmanın örnek bir çalışma olduğunu belirtmek istiyorum”

15 Bayan 16 Erkek yarışmacının katıldığı etkinlik Ümit Genç Kategorilerinde düzenlendi.

Düzenlenen etkinlik sonrasında dereceye giren sporculara madalyalar takdim edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha