Adıyaman merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ova Kuyucak köyüne bağlı Gazihan mezrasında Atatürk Barajı Gölü kenarında üstü kapalı olan türbe aynı zamanda yüzen havuzlarında bulunduğu Adıyaman’ın en önemli mesire alanlarından birisi konumunda olması nedeniyle yerli turisterin uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Yüzen adalardan dolayı günde yüzlerce vatandaşın akın ettiği mesire alanındaki Mahmut Gazi Türbesinin bakımsızlığı tepkilere neden oldu.

Zamanında bölge hükümdarının haznedarı olarak bilinen Mahmut Gazi türbesinde vatandaşlar ibadet edemez hale geldi.

Vatandaşlar, yaptıkları açıklamada, "Şu guzelim yere ciddi anlamda bakım yapılsın, aksi halde bu mesire alanini ziyaret edenlerden imza toplayıp gerekli olan ne varsa yapacağız biz. Hiç yakışıyor mu, böyle güzel değerlerimizi bu şekilde yok etmeye. Yazık ya, türbenin içi pislikle dolu, her gitmemizde aynı kirlilik ve milletten giriş ücreti alıyorlar, gereğinden fazla, o paralar nereye gidiyor? Bahar ayından başlayarak insanlar akın ediyor buraya, günde en az 20 aile geliyor, hafta sonları ise bu sayı kat ve kat artıyor. Aldıkları parayı helaliyle kazansınlar, bekçiler görevlerini layıkıyla yapmıyorlar. Türbedeki duvarlar kuş pisliğiyle dolu. Halılar leş gibi, lavoboyu söylemek bile istemiyorum, yazık, çok yazık" diye konuştular.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha