TPAO Konferans salonunda yapılan programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, “Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Adıyaman’ın en köklü kuruluşudur. Bu güzide kuruluşun başında görev yapmam nedeniyle benimle beraber yol yürüyen bütün yönetim kurulu arkadaşlarımıza da ben huzurlarınız da teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü gerçekten meşakketli bir iş, gerçekten zor bir iş, biz bu zora, bu meşakkete gönüllü talip olduk. Çünkü biz Adıyaman’ı seviyoruz. Çünkü biz insanlarımızı seviyoruz. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Çünkü biz bayrağımızı seviyoruz. İlelebet bu ülkenin payidar olması için huzur içinde evlatlarımızın hayatlarını idame ettirebilmesi için herkesin bir görev yapması gerektiğine inancımızdan ötürü buna gönüllü talip olduk. Ve emin olun bütün basın ve sıkıntıya rağmen elimizden geldiği kadar onurlu, dik ve ilin menfaatleri için icraatlar yapmanın gayreti içindeyiz. Eğer tarih boyunca haçlının mücadelesinde halen biz ayıkamamış isek, halen kendi insanlarımızın içerisine bir takım sıkıntılı insanlar çıkıyorsa, son Nato’daki o tatbikatlara da bir hedefe koydukları Mustafa Kemal Atatürk’ü hedefe koydukları, hedef yapmalarından ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanı hedef yapmalarından dolayı ben buradan bu kürsüden siyasi bir geçmişim var, adını söylüyorum, rabbim ömrümüzden alsın onun ömrüne ömür katsın. Eğer hedefe Recep Tayyip Erdoğan konuluyorsa bu milletin bundan alacağı bir ders olması lazım. Eksiği ve hatasıyla birbirimizi sevmemiz lazım. Ama onların karşısında hilal nasıl galip geldi ise bugünde galip geleceğine kalben inanıyorum.”dedi.

64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu ise şöyle konuştu:

"Adıyaman’da misafir olmaktan onur duyuyorum. Bugün Samsat'ta depremden sonra konteynır kentinde yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Orada vatandaşlarımızın derdini dinledik. Evet devletimizin şevkat eli oradaydı. Konteynır kent kurulmuştu, yaralar sarılmıştı. Ama tabi kolay yaşantı değil. Bazı dertleri vardı, dinledik, düzeltilmesi için gerekli onarım sağladık. Biz Adıyaman’a ne destek verebiliriz onu görmek istedik. Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti 14.  yılı hayırlı olsun.  Küreselleşen dünyada bilginin akışı da küreselleşmenin teknolojisi ile beraber son derece hızlanmış durumda. Dünyanın herhangi bir köşesinde olan bir olayı saniyeler içinde başka yerde hemen görüntüsü ile haberini alıyoruz. Bu kadar hızlanan iletişim ile beraber maniplasyon dediğimiz bilginin kullanımı da, haberin kullanımıda gündemde, bilginin nasıl sunulduğu, o bilgi yahut haberin bu da çok önemlidir.”  

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise "Toplumların yürüyüşünde hukuk bakımından, mevzuat bakımından, yaşayışı, yaşamayı kolaylaştırma bakımından toplumun daha ileri gitmesini sağlama bakımından basın görev alabilir düşüncesindeyim. Ama maalesef ne ulusalda, ne yerelde, ne televizyonlarda, ne gazetelerde toplumun aydınlanması için bir gayretin olduğunu görmüyoruz. Bunun yapılmasının oldukça önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Pozitif düşünen bir insan olduğum için ama tabi medyayı kullanımdaki maksatlar, maksat farklı olunca bu bazende şaşabiliyor. Bazen hiç de üzerine gidilemiyebiliyor. Gelişmiş toplumlar aydınlanmış toplumlardır" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise şunları kaydetti:

"Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti 14.  yılı kutluyorum. Sizleri demokrasinin olmazsa olmazı görüyoruz. Gazeteciler gerçekten çok önemli bir görev ifa ediyorlar. Zeki başkanın da konuşmasında vurguladığı gibi 15 Temmuz hain darbe girişimini ters düz olması, başlangıcı bir gazetecinin sesli olarak sayın cumhurbaşkanımıza bağlanmasıydı. Oradan sonra hadiseler çok süratle aksi yönde gelişti ve darbe girişiminde çok daha büyük zayiatlar verebilirdi ama en az zayiatla 250 şehidimizle durdurulmuş oldu. Diğer hadiselerde de gazeteciliğin ve haberciliğin önemi çok büyüktür. Ben Adıyaman Belediyesi ve şahsım hakkında olacak haberleri takip edildikten sonra bana sormadan yazılmasından yanayım. Eleştirileriniz varsa bunları yapmıyorsanız vebal sizindir"

AK Parti Adıyaman milletvekili Salih Fırat da "1952’den buyana üyesi olduğumuz Nato teşkilatının ikinci büyük ordusuna sahip olduğumuz örgütün üyelerinden bu ülkenin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptıkları saygısızlıktır, şiddetle kınıyorum. Bu hareket Nato'nun hattine değildir. Nato bu sorumsuzluğu yapanları her kimse bunu bulup cezalandırması gerekir. Sadece özür dilemekle bunu geçiştiremez. Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletlerde beşten büyüktür diyen cumhurbaşkanına yapılan bu haksızlık ve yine o emperyalist güçlerin benim bu dünyada Osmanlı imparatorluğunu işgal eden güçlere karşı Türkiye Cumhuriyetinde kurtuluş savaşı veren, Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu saygısızlığı kınıyorum"dedi.

AK Parti Adıyaman milletvekili İbrahim Halil Fırat ise "Nato’nun yapmış olduğu Türkiye ile ilgili tek bir şey değildir. Batının yapmış olduğu tek bir şey değildir. Türkiye ne zaman ayakları üzerine basmışsa, ekonomi düzeltmişse, Türkiye iyi yerlere gitmiş ise, Türkiye sıçrama yaşamış ise, Türkiye'de şuanda Recep Tayyip Erdoğan İslam çoğrafyası lideri olarak yer almış ise, işte bugün bunlar onu da hedefe koydu. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hedefe koydu, bu hadsizlik, bu densizlik yaşadılar. Bu sorumsuzluğu yapanlar sadece hadsizlik, densizlik değil, tamamen bir alçaklık yapmışlardır. Bu alçaklıklarından dolayı da inşallah bunu en güzel şekilde telafi edeceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

AK Parti Adıyaman milletvekili Adnan Boynukara da şunları söyledi:

"İnsanların düşüncelerini, paylaşmanın bana göre önemli olumlu katkısı var. Birincisi sizin ifadeleriniz düşünceleriniz doğruysa, iyiyse, insanlar bundan yararlanabilirler. İkincisi eğer söyledikleriniz, düşünceleriniz yanlış ise siz düşüncelerinizi ifade ettiğiniz için yazdığınız için insanlar okurlar. Ve sizin yanlış düşündüğünüzü size ikaz ederler, sizi uyarırlar. Bu şekilde siz kendinizi düzeltme imkanı bulursunuz, bu anlamda ben olumlu olduğumu değerlendiriyorum. Nasıl ki Türkiye söz konusu ise, milletimiz söz konusu ise, bizim açımızdan her şey siyaset dışı kalır, bizim varlık mücadele sebebimiz bu ülke ve bu millet. Bunun dışında biz her konuda oturup konuşabiliriz, tartışabiliriz. Fikirlerimiz farklı olabilir. Ama bu iki değer söz konusu olduğunda bizim birlikte hareket etmemiz gerektiği konusunda benim en ufak bir kuşku yok"

Adıyaman valisi Nurallah Naci Kalkancı da "İlk defa hayatımda gazetecilerin misafiri oluyoruz. Basın yerelin sesi, esasında vicdanı doğru, isabetli, kararlı duruşu olduğu sürece, gerçekten dışarından görülmeyen, uzaktan fark edilmeyen, her şeyi herkesin önüne objektif bir şekilde fotoğrafını çekerek koyduğunuz için, kamunun vicdanı öyle olunca, yapılan hatalar, insanlar hata yapar, farkında olmadan yapılan yanlışlıklar  belki bilerek yapılanları daha dikkatli olmaya, daha düzenli olmaya ve doğru isabetli kararlılık uygulamaya yönlendirir. Bizim basınımızın özellikle Adıyaman’daki kardeşlerimizin gördüğüm kadarıyla 4 ay oldu buradayım, beni kendimiz gibi hissiyatına katıldılar. Onun için onlara teşekkür sunuyorum" şeklinde konuştu.

Gazeteci İskender Korkut da gecede milletvekillerine Adıyaman üniversitesinde bir iletişim fakültesi açılması talebinde bulundu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha