GAP Gazeteciler Birliği'nin Türk Cumhuriyetlerinde yaptığı sosyal-kültürel faaliyetler nedeniyle aldığı bir çok takdir ve teşekküre bir yenisi daha eklendi. 

Dost ve kardeş ülke Kazakistan’ın önemli ödül nişanesi sayılan Kazakistan halk asamblesi ödülüne layık görülen GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanvekili Hamit Özpolat ödül nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"3 Temmuz tarihinde Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Nazarbayev'in taktirleri ve imzası ile Ata yurtlarının şimdiki Cumhurbaşkanı sayın Kasım Comart Tokayev'in kararları doğrultusunda Kazakistan ve Türkiye arasındaki kültürel, ekonomik ve kardeşlik ilişkisine yaptığım katkılardan dolayı "Kazakistan Halk Asamblesi Kuruluşunun 25. Yılı" madalyası ile ödüllendirildim. Elbaşı Sayın Nursultan Nazarbayev'e ve Cumhurbaşkanı Kasım Comart Tokayev'e beni bu madalyaya layık gördükleri için şükranlarımı arz ederim. Ödülün tarafıma takdim edilmesindeki katkılarından dolayı değerli dostum Kazakistan'ın Ankara büyükelçisi sayın Abzal Saparbakuly ve yine değerli dostum Malik Otarbayev'e sonsuz teşekkürler ediyorum.

GAP Gazeteciler Birliği olarak inşallah dünyanın yaşadığı bu kovid-19 tehlikesi aşılır aşılmaz cemiyet olarak, hem Asyada aynı zamanda balkanlarda yaşayan soydaşlarımızın olduğu ülkelerle de peş peşe önemli etkinlikler düzenleyeceğiz, yapacağımız bu etkinliklerle de Türkiye’nin dost kardeş ülkelerle olan münasebetlerine katkı sunacağız."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha