Eğitim sevdalısı hayırsever ailenin Adıyaman merkezde 2 Milyon TL harcayarak yaptırdığı ve babaları merhum Mehmet Erdemoğlu’nun ismini verdiği taziye evinin açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Başkan Vekili Ali Erdemoğlu, Erdemoğlu Ailesi Mensupları, Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.    
 
Açılışa katılan tüm davetlilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Rahmetli babamızın bir sözü vardı, hiçbir şey ama hiçbir şey sizin değildir diye bize emretmişti. Hepimiz burada emanetçiyiz derdi ve hepimize bunun gerekliliğini yapmayı emrederdi.  Servetin sınırı yoktur mükâfatı vardır diye bize öğüt vermiştir. Bizlerde onun açtığı bu yolda gücümüzün yettiği, imkânlarımızın el verdiği oranda ülkemize, ilimize, ilçemize, devletimize ve milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sürece de babamızın bu emrini sonuna kadar yerine getirmeye çalışacağız. Burada açacağımız taziye evimizi Belediye Başkanımız 2.500 m2 bir arazi tahsis etti. 750 m2 gibi bir kapalı alan üzerine inşa edilen taziye evimiz Türkiye’deki en güzel taziye evidir diyebiliriz. Açılış törenimize katılan tüm davetlilerimizi Erdemoğlu Ailesi adına saygıyla selamlıyor taziye evinin Adıyaman ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.
 
Erdemoğlu ailesine bu güzel yatırımdan dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, “Şimdiye kadar Besni’ye, Antep’e ve Bursa’ya kadar yatırımları uzanan Erdemoğlu ailesinin ilk defa dalları Adıyaman’a kadar uzadı. Ailemizin Besni’de çok güzel yatırımları bulunuyor. Buradaki yatırımı da bir dal uzantısı olarak görüyoruz. Biz Adıyaman’daki en güzel arsamızı verdik, kıymetli ailemizde buraya en güzel taziye evini yaptılar. Böyle güzel bir eseri ihtiyaç olan bir mahallemize kazandıran Erdemoğlu ailesine çok teşekkür ediyorum”dedi.
 
Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ise, Erdemoğlu ailesi, Gaziantep’te camiler, külliyeler, okullar, yine Besni’de Üniversiteler ve diğer önemli yatırımlar gibi hep hayır ve hasenet içerisindeler. Ülkemize ve Bölgemize yaptıkları katkılardan dolayı Cenabı Allah onlardan razı olsun.
 
Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise, her yerde ve her ortamda göğsümüzü kabartan Erdemoğlu Ailesine Adıyaman’a kazandırdıkları bu taziye evinden dolayı teşekkür ediyorum. Erdemoğlu Holding, Besni ilçemiz başta olmak üzere Türkiye’nin değişik kentlerine kazandırmış olduğu gerek eğitim alanındaki yatırımları gerekse de istihdama dönük yatırımları ile hem ilimizin hem de ülkemizin gururu olan bir ailemizdir.
 
Adıyaman’ın Besni ilçesine yaptıkları öğrenci yurtları, taziye evleri, sağladıkları istihdam olanakları ve eğitim hayatına yaptıkları katkılarla doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği gösteren Erdemoğlu ailesine yaptıkları modern taziye evi için teşekkür eden Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, “ Erdemoğlu ailesinin geçen hafta Besni Eğitim Bayramında ilçeye kazandırdıkları bir hayrın açılışı vardı. Yine birkaç hafta sonra ailemizin Besni ilçemize kazandırdığı Fakültenin açılışını yapacağız. Görünen o ki Erdemoğlu ailesi hayır hasenet konusunda artık Besni’ye sığmıyor. Zaten ailemizin Besni ve Antep’ten Bursa’ya kadar birçok yatırımı bulunmaktadır. Bugün açılışını yapacağımız taziye evi de bunlardan birisidir. Ben İnanıyorum ki, Erdemoğlu ailesinin hayır ve hasenetleri merhum babaları Mehmet Erdemoğlu’nun vasiyetleri doğrultusunda bundan sonra da devam edecektir. Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun öğütlerini okullarda öğrencilere okutmak ta büyük fayda var. Burada sadece işadamlarına değil her insana lazım olan öğütler var. Bugün açılışını yapacağımız taziye evinde okunacak her Aşr, Yasin ve Fatihalar Erdemoğlu ailesinin geçmişine ulaşacak ve hayırların devamını sağlayacaktır. Hayırsever ailemize Adıyaman adına teşekkür ediyor, hayırlı hizmetlerinin devamını diliyorum”dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Taşçi tarafından okunan dua sonrası  Mehmet Erdemoğlu Taziye Evinin açılış kurdelesi Vali Nurullah Naci Kalkancı ve davetliler tarafından kesildi.
 
Açılış sonrası Vali Kalkancı, Erdemoğlu Ailesinin bireyleri ve davetliler ile birlikte taziye evini gezdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha