Program, görme engelli Ümit Şahin’in Kuran’ı Kerim’i tilaveti ile başladı.

Aileler duygu dolu anlar yaşarken iftar yemeği öncesi davetlilere hitaben bir konuşma yapan Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Mustafa Altun, Mübarek Ramazan ayının kardeşlik, dostluk ve mağfiret ayı olduğunu hatırlattı.

Bu tür iftarların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğuna değinen Altun, “Bugün bizim özel bir günümüz. Bu iftar soframıza engelli kardeşlerimizin engel tanımayan tavırlarıyla davetimize icabet etmiş olmaları bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Çünkü sizler Allah'ın güzel, nazlı kullarısınız. Sizler milletimiz ve ümmetimiz için değerlisiniz. Engelli olmanın bir sorun olmaması gerektiğini, sabredenlere dinimiz katında ayrı bir fazileti var” dedi.

Adıyaman il Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik ise topluma manevi destek ve rehberlik etme bağlamında devam eden çalışmaların önemli bir bölümünü engelli vatandaşların oluşturduğunu ve engellilerin toplumun aynası olduğunu belirtti.

Engellilerin sadece haftalarda değil her zaman hatırlanması gerektiğini ifade eden Çelik, Engelli koordinatörlüğü olarak bu tür faaliyetler yaparak engellileri bir araya getirdikleri için mutlu olduklarını vurguladı.

Mimar Sinan Görme engelli kız kuran kursunda eğitim gören öğrenciler ile Umre ve Kudüs ziyaretlerinden bahseden Bayan engelli koordinatörü Zeliha Kınık, gözle görmenin değil kalple görmenin esas olduğunu bu gezilerde daha iyi anladıklarını ve engelli olmanın Kuran’ı okumaya, anlamaya, yaşamaya engel olmadığını söyledi.

Programda il müftülüğü Türk İşaret dili kursiyerleri işaret dili ile ilahi sunumu gerçekleştirdi. Kursa katılan kursiyerlere sertifika takdim edildi.

İftar programına katılan engelli ve aileleri memnuniyetlerini ifade ederek, "Bizleri her zaman düşünerek değer veren, yanımızda olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Adıyaman İl müftülüğüne bu ramazan ayında sofrasını açarak bizleri  sevindirmesinden dolayı çok teşekkür ederiz" dediler.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha