Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik’le birlikte gelen engelli çocukları karşılayan ve  her biriyle tek tek ilgilenerek çocuklara yakın ilgi gösterip bir çanta içerisinde çeşitli hediyeler veren çocukların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Gerçekleşen ziyarette Besni Boncuk Köyünde ikamet eden 10 yaşındaki engelli Muhammed Emin Durmuş, kara kalem çalışmasıyla çizdiği Vali Pekmez’in portresini kendisine takdim etti.

Vali Pekmez, küçük Muhammed Emin’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. 

Engelli çocuklarla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Vali Pekmez, "Devletimiz bugüne kadar sosyal, kültürel ve toplumsal yaşamı engellilerimiz için kolaylaştırma konusunda ciddi çalışmalar hayata geçirdi. Engelli çocuklarımız toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Engelli çocuklarımızın sosyal-kültürel ve daha çok sosyal yaşamın içinde olmaları için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz her türlü imkânı sunmaktadır. Bu vesileyle, tüm engellilerimizin '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, çocuklarımıza sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum." dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha