İadei ziyarette bulunan İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'in Faal Gazetecilere Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan'ı ziyaretinde yönetim kurulu hazır bulundu.

-"ADIYAMANIMIZ GÜZEL BİR YER, GÜZEL BİR ŞEHİR"

Adıyaman'da göreve başlamanın mutluluğu ve keyfi ile mutlu olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Ergüder, "Sabahın erken saatlerinde yaşattığınız için bu sıcak karşılamanızdan bu sıcak samimiyetinizden ev sahipliğinizden dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

Ergüder, şunları ifade etti:

"Faal Gazetecileri Cemiyeti olarak bu şehre sunduğunuz hizmetler ve bundan sonrası sunacağınız hizmetler ve kamuyu bilgilendirme anlamında bizlerde bu şehrin emniyet ve asayişini sağlarken sizlerle beraber bir görev yapacak olmanın önümüzdeki süreç içerisinde daha sıkı daha birlikte el ele kol kola çalışıyor olmanın keyfini inşallah hep beraber yaşayacağımızı umut ediyorum.

Adıyamanımız güzel bir yer güzel bir şehir insanların yüreği çok güzel çok daha güzel şeyleri hak ettiklerini sizlerde zaten ifade ediyorsunuz. İnşallah el biriliğiyle teslim almış olduğumuz bayrağı burada yaşayan güzel insanların güzel kardeşlerimizin emniyetin, asayişin ve huzurun sağlanmasında daha güzel bir sosyal ortam oluşturulmasında el birliğiyle hep beraber büyük bir gayret içerisinde çalışacağız.

-"BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK"

Zaten sloganımızda 'birlikte güçlüyüz' olarak yola çıktık. Biz tek başımıza değil sizlerle beraber yürüteceğiz, yapacağız. Burada göreve başlamış olmanın keyfi ve yapmaya çalıştığımız yapmayı arzuladığımız huzuru ve mutluluğu içerisinde umut ediyorum önümüzdeki günlerimiz büyük bir neşe ve keyif içerisinde birlikte geçecek ben sizlere de iyi çalışmalar diliyorum. Daha yakın temas içerisinde süreç içerisinde çalışacağımızı umut diliyorum."

İl Emniyet Müdürü Ergüder, Vali Aykut Pekmez'in öncülüğünde başkanlığında anket çalışması yaptıklarını anımsatarak, "Arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bir projeyle belediye başkanımızda dahil olmak üzere esnafımızla bir anket çalışması yaptık. Çarşıda, pazarda veya sokakta kimle görüşürseniz genel anlamda şehrimizin ne tür bir problemi var denildiğinde biz aslında doğrudan bir trafik problemi olacağını ilk geldiğimiz zaman düşünmemiştik. Fakat neredeyse 10 kişiye sorsanız 7'si 'bizim trafik problemimiz var, park problemimiz' var.

Bu karışıklıktan nasıl kurtuluruz zerzerişlerini ve düşüncelerini bizlere yansıttıklarında bizde bunu sayın valimizin başkanlığında, sayın belediye başkanımız ve şahsım ve personelim olarak kendilerine halktan aldığımız ve gördüğümüz problemleri anlattık ve bunun sonunda sembolik olarak Atatürk ve Gölbaşı Caddesi'nde bir uygulamasını yapalım kamuoyun da bunu görsün memnuniyetin taktirini veya hoşnutsuzluğunu ortaya koyduğunda ona göre diğer alanlarda da bunu yürütürüz deneriz şeklinde düşüncemiz söz konusuydu. Tabi bunu yapmazdan öncede arkadaşlarımız kanalıyla esnaflarımızla bire bir anket çalışması yürüttük.

 Bu anket çalışmasında kısa süreli park edip dörtlülerini yakmak suretiyle 10 dakikalık durma konusunda rıza gösterir misiniz? Bu konuda düşünceniz nedir dediğimizde karşımıza yüzde 78'lik gibi bir rakam çıktı. Biz böyle bir çalışmayı arzularız dediler. Ondan sonra bizde arkadaşlarımızla beraber esnafımızı bilgilendirmemiz suretiyle Atatürk ve Gölbaşı Caddesinde böyle bir uygulamaya girdik. Bunu önümüzdeki süreç içerisinde diğer caddelerde de peyderpey yayabildiğimiz kadar yaymayı düşünüyoruz.

Tabi burada bunu halkımız ve esnafımız isterse biz böyle bir yolu deneyeceğiz. Uygulamaya geçmezden öncede kendilerin öncelikli görüşlerini sorduk. Kendiler böyle bir talebe olur verdikleri için böyle bir yönteme girildi. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte yine onların bunu arzu edip etmemeleriyle orantılı olarak devam edecek ama ben kısaca şunu söyleyebilirim Adıyamanlı böyle yüreği güzel insanlar, güzel kardeşlerimiz daha güzel yaşamayı hak ediyorlar.

-"KURAL OLMADAN DÜZENİ VEYA SİSTEMİ KURAMAZSINIZ"

Mevcut haldeki özellikle ana arterlerdeki şehrin merkezindeki 5 veya 6 caddedeki bu problemler daha iyi yönetilebilinir daha iyi pozisyona getirilebilir.

Bu noktada başta Faal Gazeteciler Cemiyetimiz olmak üzere bu şehirde yaşayan her kardeşimize büyük sorumluluk düşüyor. Kural olmadan siz düzeni veya sistemi kuramazsınız. Herkes kendi istediği gibi yaşamaya kalkarsa zaten ortada bir düzensizlik söz konusu olur tabiî ki değişimler zordur değişimlerin zorluğu sırasında ama önemli olanda çoğunluğun neyi talep ettiği neyi arzuladığı birazda o pencereden bakmak lazım. Biz ümit ediyoruz ki iyi olacak. En azından şu aşamada büyük bir memnuniyet olarak bize geri dönüşler oluyor. Süreci sağlıklı bir şekilde yürütmeye ve zaman içerisinde olup bitenleri görüp değerlendirmelerimizi önümüzdeki dönemlerde neyi yapacağımıza tabi sayın valimize arz etmek suretiyle doğrultursunda bu noktada sayın belediye başkanımızın da görüşlerini almak suretiyle ortak akılla bir yöntem belirleyip süreci devam ettireceğimizi düşünüyorum."

-"UYUŞTURUCU VE TEFECİLİK KONUSUNDA DA AYNI ÖZ GÜVENLE DEVAM ETMESİ EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ"

Adıyaman Faal Gazetecilere Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan ise İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'e ziyaretinden ötürü yönetim adına teşekkür etti.

Aslan, "45 günlük bir süreçte Adıyaman'ın en büyük sorunu olan trafikle ilgili 15 gündür başlatmış oldukları uygulamadan ötürü basın ve Adıyaman halkı olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Adıyaman çok küçük bir yer, otopark noktasında da sıkıntımız olduğu için esnaflar, araçların park edilmesinden vatandaşlar da gelme noktasında sorun yaşıyordu. Bununla ilgili vermiş oldukları mücadelede inşallah pes etmezler. Sayın müdürümüzden özellikle çocuklarımızın küçük yaşta bulaştırılmaya çalışılan uyuşturucu ile Adıyaman halkının en büyük sorunlarından biri olan tefeciliğe de aynı öz güvenle aynı mücadeleyle devam etmesi en büyük beklentimiz. Bu konuda basın olarak Adıyaman halkı olarak STK'lar olarak bize ne düşüyorsa yanlarında olacağımızı bildirmek isteriz. Bundan sonraki süreçte basın ve emniyetin her zaman birlikte çalışacağını belirtmek istiyoruz. Bu konuda yapacakları tüm çalışmaların yanında olacağımızı ifade ederken kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum."şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha