18 milyon öğrencinin karne heyecanından dolayı tebrik ettiğini ve Cumartesi, Pazar günü yapılacak olan YKS sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyen Alper, sınav saatinde öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için vatandaşların sesiz olmalarını istedi.
Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan YKS sınav öncesi ve sınav saatinde yüksek sesle müzik yayını, gece geç saatlere kadar düğün merasimleri, yine gündüz saatlerinde iş makinalarının okul çevrelerinde çalışması gibi olumsuzluklarda vatandaşların çok dikkatli olmalarını isteyen İl Emniyet Müdürü Metin Alper,şunları söyledi:
''Evet, bugün 18 milyon öğrencimizin karne heyecanına Adıyaman’da da tanıklık ettik. Adıyaman’ da eğitim öğretim sezonunu tamamlayarak tatile giren, karnelerini alan bütün öğrencilerimizi kutluyorum, yaz tatilini en iyi şekilde aileleriyle birlikte, sevdikleri ile birlikte huzur içinde geçirmelerini diliyorum. Yine, çok önemli bir hususa değinmek istiyorum. Değerli Adıyamanlılar; yarın ve Pazar günü ilimizde de Türkiye’ de olduğu gibi YKS Sınavı yapılacaktır. Değerli öğrencilerimizin 12 yıllık emeklerinin karşılığı olan YKS Sınavında başarılı olmaları için Adıyaman Emniyet Müdürlüğü teşkilatı olarak hem asayiş yönünden hem güvenlik yönünden hem de trafik yönünden gerekli bütün önlemlerimizi aldık. Yarın özellikle öğrencilerimizin sınava yetişmeleri için trafik ekiplerimiz ana arterler başta olmak üzere sınavların yapılacağı okullar civarında duyarlı ve dikkatli halde olacaklardır. Yine, asayiş ekiplerimiz de öğrencilerimizin sınava yetişmeleri için gerekli bütün yardımlarda bulunacaklardır. Ben buradan çok değerli Adıyamanlı vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sevgili Adıyamanlılar; bu öğrenciler bizim evlatlarımız, bizim yakınlarımız, komşumuz, akrabamız, her şeyden önemlisi Adıyaman nüfusuna kayıtlı yavrularımız. Bu öğrencilerimizin yarın ve Pazar günü girecekleri sınavda başarılı olmaları için bugün akşamdan başlamak üzere özellikle yüksek sesle müzik yayını, gece geç saatlere kadar düğün merasimleri, yine gündüz saatlerinde iş makinalarının okul çevrelerinde çalışması gibi olumsuzluklarda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Sizlerden istirhamım, lütfen bugün saat 22.00’ dan itibaren yüksek sesle müzik yayını, yine düğün merasimleri gibi durumları öğrencilerimizin sınava daha iyi hazırlanıp uyumuş rahat bir şekilde girmelerini temin etmek maksadıyla bu faaliyetlere lütfen ara verelim. Yine sevgili veliler, sizler de öğrencilerin bizlere birer emaneti olduğunu biliyorsunuz, inşallah onlara her türlü desteği bizler de veriyoruz bu konuda lütfen müsterih olun. Değerli öğrencilerimiz; 12 yıldır emek verdiniz ve bugün inşallah geleceğinizi belirleyecek ilerdeki yaşamınıza bir dönüm noktası olacak bir sınava gireceksiniz. Yüzünüz aydınlık olsun, zihniniz berrak olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun, hepinize başarılar diliyorum."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha