Dün akşam saatlerinde Hoca Ömer Mahallesi'nde meydana geldi.

Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın çatısına çıkan Emrullah G’yi (16) görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, güvenlik önlemi alarak itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

İtfaiye ekipleri tarafından binanın önünde önlem alındı. Polis, çatı katına çıkarak yaklaşık yarım saat süren konuşma sonunda genci ikna etti. İkna edilen Emrullah G., daha sonra yürümekte zorlanınca sivil polis memuru Mehmet Gökdemir tarafından sırtına alınarak 4 katlı binadan aşağı indirilerek  hazırda bekletilen sağlık görevlilerine teslim edildi. Sırtında Emrullah G’yi taşıdığını gören kalabalık polisi alkışladı.
Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli Mehmet Gökdemir'i makamında kabul eden İl Emniyet Müdürü Metin Alper, teşekkür ederek, üzerinde Adıyaman Emniyet Müdürlüğü yazılı fincan hediye etti.
Vazife kanununda polis, "acizlere, yardıma muhtaç kişilere yardım eder" cümlesinin karşılığı olduğunu hatırlatan Alper, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Asayiş Şube Müdürlüğümüzde görevli Mehmet kardeşimizin bu yapmış olduğu görev tamda polis vazife kanununda yazan polis acizlere, yardıma muhtaç kişilere yardım eder cümlesinin karşılığı oldu. Bu anlamda ben Asayiş Şube Müdürlüğümüzde görevli Mehmet kardeşimizi tebrik ediyorum, bu çalışmasının bütün meslektaşlarına örnek teşkil edeceğinden hiçbir şüphem yok, sadece burada değil, Türkiye'nin her yerinde görev yapan polis meslektaşlarım şefkatli, yardımsever gerçekten insan haklarına saygılı, insan hayatına önem veren davranışlarını bir nebzede olsa Adıyaman'da da gösterdiğimiz için mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Kendisine eşiyle beraber yaptığı kahveleri içmeleri için kahve fincanı hediye ediyorum, kendisini ben tekrardan kutluyorum"

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha