İl Emniyet Müdürlüğü binasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeli ağırlayan Alper, onlarla sohbet edip, dertlerini dinledi, ailelerini tek tek arayıp evlatlarıyla görüştürdü.

Personele çiğköfte ikramında da bulunan Alper, onlarla okey oynayıp onların motivasyonunu artırdı.

Programla ilgili açıklamada bulunan Alper, huzur ve barışan mimarları olan polis teşkilatı ile sık sık biraraya gelmeye çalştıklarını ifade etti.

Geçen hafta Asayiş Şube Müdürlüğü personeli ile biraraya geldiklerini anımsatan Alper, "Bugün de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelimizle biraraya geldik. Kendilerinin uzun zamandan beri de bir çiğköfte daveti vardı. Biz de bugünü uygun gördük.Çevik Kuvvet personelimiz sizin de gördüğünüz gibi dinamik, atak, verilen görevi en iyi bir şekilde yerine gerirecek kapasitede. En büyük enerjileri birlikte olmaları ve genç olmaları. Kendilerinin hemen okuldan sonra buraya gelmeleri bizim için büyük avantaj" dedi.

- ÇEVİK KUVVET PERSONELİ SAYISINI AZALTTIK

Çevik Kuvvet sayısını azalttıklarını aktaran Alper, şöyle devam etti:

"2015 yılında 95 olan personel sayısı 2016 yılında 115'lere çıkmışken bugün itibariyle 78 personelle hizmetlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Yine olaylara ve görevlere gittiklerinde şöyle bilgi vereyim; geçen yıl 115 personel 740 göreve gitmiş. Bu yıl 78 arkadaşımızı 1600 göreve göndermişiz. Bunların birçoğu da ilçelerimizde takviye kuvvet olarak gönderdiğiimiz görevler. 16 Nisan referandumundan önce devlet büyüklerimiz geldi. Bu ziyaretlerde arkadaşlarımız gerçekten havalanından mitinglere kadar büyük görev ifa ettiler. Geçen senenin 2,5 katı göreve gittiler ve hiçbir arkadaşımızın burnu bile kanamadan bu görevlerin altından başarı ile kalktılar."

- GEÇEN YIL YAPILMAYAN UYGULAMALAR YAPILDI

Geçen yıl yapılmayan uygulamaların yapılmaya başlandığını hatırlatan Alper, "Bu yıl maçlarda 22 kişiye işlem yapıldı. Araban maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle Çevik Kuvvet personelimizin tespitleriyle o arkadaşlarımıza gerekli işlemler yapıldı" ifadelerini kullandı.

- TARAFTARLARA ÇAĞRI

Adıyaman'daki taraftarlara da çağrıda bulunan Alper, şunları kaydetti:

"Çevik Kuvvetimiz her zaman olduğu gibi bu maçlarımızın sakin ve huzurlu geçmesi için her tür tedbiri almakla birlikte burada en büyük görev Adıyaman taraftarına düşüyor. Taraftarlarımız Adıyaman'ın iyiliği için, Adıyaman'ın daha üst kademelere çıkması için ne gerektiğinin bilincindeyiz ama lütfen bunu fair-play çerçevesinde yerine getirsinler, biz onlara her türlü destekte bulunacağımızı buradan söylüyoruz. Bizim desteğimizin tamamı yasalar çerçevesinde sınırlı kalır. Yasaların kabul etmediği hiçbir fiil ve eylemi kabul edemeyiz"

Alper, Adıyaman'da personelleriyle halkla iç içe olmaya devam edeceklerini, polise mukavemetin her geçen gün azaldığını sözlerine ekledi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha