Adıyaman’da 83 yaşındaki  Mehmet Nuri Öztürk 155 ekiplerini arayarak 2  bin 500 lira olan emekli maaşını Biz Bize Yeteriz Türkiye” kampanyasına bağışladı.

Eskisaray Mahallesinde oturan 7 çocuk sahibi 83 yaşındaki Mehmet Nuri Öztürk koronavirüs ile mücadele kapsamında 65 yaş kısıtlamasından dolayı dışarı çıkamayınca 155 polis imdat hattını arayarak "Biz Bize Yeteriz Türkiye” kampanyasına emekli maaşı bağışlamak istediğini iletti. Polis ekipleri Mehmet Nuri Öztürk evine giderek alınan 2 bin 500 lira para bankaya yatırılmasının ardından dekont yaşlı adama teslim edildi.

Mehmet Nuri Öztürk,"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize bize yeteriz Türkiye kampanyasına destek vermek için bir aylık emekli maaşımı bağışlamak istedim.30 yıldır devletimiz bize zor günümüzde yanımızda oldu. Bende bu zorlu süreçte devletime bir aylık emekli maaşımı bağışladım mutluyum."ifadesini kullandı.

Mehmet Öztürk’ün torunu Zeynep Öztürk ise,"Dedemin böyle bir davranış sergilemesi bizleri son derece gururlandırdı. Kendisi bizim çok değerli. Dedem bizim gibi gençlere örnek oldu."dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha