Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kış aylarının en sert geçtiği illerden özellikle Adıyaman'ın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı etkisini gösteriyor. Kış şartları, arazide çalışma yürüten ekiplerin büyük zorluklar yaşamasına neden oluyor.

Adıyaman’da da hizmet veren Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş'nin elektrik arıza ekipleri, zorlu şartlara rağmen elektrik direklerinin devrilmesi ve ileti hatlarının kopmasına bağlı olarak yaşanan elektrik kesintilerine hızla müdahale etmeye çalışıyor.

Ekipler, yıkılan elektrik direkleri ve zarar gören yüksek gerilim hatlarındaki iletim telleri ile tel direklerdeki buzları temizleyerek, enerji iletiminin aksamasının önüne geçmek için mücadele veriyor.

-"ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞIYOR, FAZLA MESAİ YAPTIRIYORUZ"

 Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş Şebeke İşletme Müdürü Ahmet Kasım Debgici, atmosferik şartlardan ve mevsim koşullarından çok fazla etkilenen, çalışma koşulları ağırlaşan sektörlerden birinin de elektrik dağıtımı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 40 bin kilometrelik sorumluluk sahalarında enerji nakil ve alçak gerilim hatları ile 5 bine yakın trafonun bulunduğunu ifade eden Debgici, “Söz konusu hatta 448 personelle 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini belirten Degbici, "Personellerimiz zor şartlar altında çalışıyorlar, fazla mesai yaptırıyoruz. Kış koşullarında personeli sürekli değiştirmek zorundayız. Onların da sağlığını düşünmemiz gerekiyor." dedi.

Debgici, bir paletli kar aracını filolarına dahil ederek zorlu arazilere bu şekilde ulaşıp hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

-"DAĞLARDA MÜCADELE DAHA ZOR OLUYOR"

Teknisyenlerden Kazım Oğuzhan Köş, görevlerinin mümkün olan en kısa sürede hiçbir mahalleyi, mezrayı ve köyü enerjisiz bırakmamak olduğunu kaydetti.

Birinci önceliklerinin ise mümkün olan en kısa sürede arızlara müdahale etmek olduğunu aktaran Köş, "Hava şartları ne olursa olsun gece gündüz fark etmeksizin arızaya müdahale ediyoruz. Soğuk, kar ve tipi ayırmadan çalışıyoruz. Tabii karda, dik yamaç ve dağlarda mücadele daha zor oluyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha