Bir dizi ziyaret için Adıyaman'a gelen Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, basın toplantısı düzenledi.

Balık'a Adıyaman Eğitim İş Başkanı Memet Bilgiç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Aslan Palalı ve sendika üyeleri eşlik etti.
Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, illerdeki ziyatleri sürdürmeye devam ettiklerini belirterek, Adıyaman'da ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Samsat'a yaşanan deprem sonrası ilçede çalışmalarının başladığını anlatan Balık, "Hem de referandum ile ilgili örgütlerimizi ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret etme şansını bulduk. Öncelikle Atatürkçü Düşünce Derneğini ziyaret ettik, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisini ziyaret ettik, referandum  ile ilgili çalışanları  yerinde görme fırsatı bulduk. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ziyaret ederek, Samsat'ta yaşanan mağduriyeti ve çocuklarımızın eğitim ve öğretimini çadırlarda  devam etmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Milli Eğitim Müdürümüz çok kısa bir sürede oraya binaların yapılacağını söyledi ama prafabrik bina ve kalıcı bina yapılması konusunda zemin çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Tabi ki bu sevindirici bir olay, çocuklarımız hasarlı binalara girmektense önümüz yaz, sanıyorum bu öğretimlerini çadırda tamamlayacaklarını öğrenmiş olduk."dedi.

REFERANDUM HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

Referandumun herkesi ilgilendirdiğini aktaran Balık, şöyle devam etti:

"Tabi referandum süreci siyasi partileri ilgilendirdiği gibi demokratik kitle örgütlerini çok yakından ilgilendiriyor ve sendikaların temel sorunu haline geliyor. Çalışma bakanımız 657 devlet memuru yasasına göre onun değiştirileceğine ve yerine yeni kamu sistemi alanına sistem getireceklerini  ifade ettiler. Bu şu demek oluyor; insanların iş güvencesinin ellerinden alınması, onun bizlerde bu referandum sürecinde bunu biliyoruz. Yine çalışma bakanı 2 hafta önce çıkıp işçilerin kıdem tazminatını gündeme getirdi ve bunun düzenlemesi konusunda ileride yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Eğer refarandum başarılı olursa, hükümetin ilk yapacağı iş devlet memurlarını kaldırmak, devlet memurlarının her anlamda iş güvencesini elinden almak. Hükümetin diğer bir çalışması ise eğitim ve sağlık çalışanlarını yerel yönetimlere bağlama gibi bir hevesleri var. Bu şu demek; önümüzdeki dönemde eyalet sisteminin temellerini atmak anlamına geliyor. Örneğin Milli Eğitim kelimesinin Milli kelimesini kaldırıp Yerel Eğitim olgusunu yaratmaktır. Bu da kabul edilecek bir durum değildir. Bizde çalışanlara bunla ilgili sunumlarımızı yaptık. Bir de bireysel emeklilik; 45 yaşını dolduran kişiler için Nisan ayında devreye giriyor. Bunun çok büyük bir kayıp olduğunu söyleyebiliriz çünkü bu devreye girerse bireysel emeklilik sisteminin devlet güvencesinden kalkarak özel sektöre yönelmesi anlamına geliyor. Eğitim konusunda sıkıntılarımız var, örneğin ikili eğitim saatine göre yapılan sistem yanlış, bunun bir an önce tekli eğitim sistemine geçmesi lazım. Hükümetin ve Milli eğitimin  vaadi var; 2017 yılının sonuna kadar tek saat uygulamasına geçilmesi için çalışılacakmış. Ama bu mümkün görülmüyor. Çünkü milli eğitimin bütçesi buna yeterli değil"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha