DÜSOİŞ Adıyaman İl Başkanı Üzümcü, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayı itibariyle sektörlerinin devre dışı bırakıldığını ve zor durumda olduklarını söyledi.

Üzümcü, "Adıyaman’da da birçok salon ve bu salona bağlı işletmeler, son derece artık dar boğaza geldiler, işlemez hale geldi. Bilim kurulunun bizleri genelge sonrası kapatılmasından sonra ciddi sıkıntılar yaşadık. Müşterilerimiz mart, nisan, düğünlerini iptal ettiler, bazıları ise ertelediler." dedi.

-Pandemi sürecinde düğünler evlerde 'kaçak' yapıldı.

Adıyaman’da ve birçok ilde kaçak düğünler yapılmaya başlandığını aktaran Üzümcü, mart, nisan, mayıs aylarında yapılan düğünlerin ertelenmeyerek evlerde yapıldığına dikkat çekti.

Üzümcü, hiçbir sosyal mesafe kuralına uymadan hatta çoğunluğun sessiz bir şekilde düğünlerini yaptıklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Yasakların kalkmasından sonra şuan da bizim organizasyon firmaları evlere sipariş almaya başladılar.Çiftler kendi düğünlerini evde yapma planını yapıyorlar. Ben buradan sayın valimize ve bilim kurulumuza sesleniyorum. Eğer kaçak düğünler bu şekilde yapılmaya devam ederse pozitif vakalar artacak ve maalesef sonucu sektörel olarak düğün salonlarına mal edilecek."

-"Yaz sezonu geçmeden düğün salonlarımız açılsın"

Üzümcü, düğünlerin kontrollü bir şekilde salonlarda yapılaması gerektiğini belirterek,  "Adıyaman'da ve Türkiye genelinde düğün salonları olarak gelen müşterilerin ateşi ölçülüp, maskeleri takılarak, pandemi kurulunun belirlemiş olduğu kurallar dahilinde sektörel baz da kontrollü bir şekilde düğünlerimizi yapmak. Sayın valimden rica ediyorum, lütfen düğün salonlarımızı bu yaz sezonu kaçmadan yapalım. Çünkü bizler sezonluk çalışan insanlarız, 12 ay gider üzerine çalışıp ama 3 aylık gelir üzerine çalışıyoruz. Dolayısıyla sezonumuzun yarısı bitti zaten önümüzdeki haziran, temmuz aylarında sektörümüzü açarlarsa, kontrollü bir şekilde düğünlerimizi yapma şansımız var. Aksi takdirde önünü alamayacağımız çok büyük sıkıntılar olacaktır ve maalesef pozitif vakalar kontrolsüz yapılan yerlerde kendini gösterecektir. Bizlerde bunun sonucunun bizlere mal edilmesini istemiyoruz."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha