Konuya ilişkin bir açıklama yapan Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ilk kez Sivil Toplum Kuruluşu nezdinde düzenlenecek olan Adıyaman Tanıtım Günlerinde en büyük hedeflerinin bir milyon ziyaretçiyi ağırlayarak önemli bir rekora imza atmak olduğunu söyledi.

Adıyaman tanıtım Günlerin tarihi belli olmasıyla birlikte bu önemli etkinliğe katılmak için şimdiden gerek Adıyaman da ve gerekse İstanbul’daki çok sayıda vatandaşlar büyük ilgi gösterdiği belirtiliyor. İstanbul’da ikinci kez Adıyaman tanıtım günlerin düzenlenmesi için uzun zamandır büyük bir mesai harcayan ADIFED Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, konuyla ilgili değerlendirmesinde İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek olan etkinlik vesilesi ile ekonomik anlamda Adıyaman ilimize büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Adıyaman’ımızın güzelliklerini dünya ya tanıtacağız

Dursun, “Bilindiği gibi Adıyaman ilimiz, başta doğal ürünler olmak üzere birçok alanda doğu ve Güneydoğunun incisi olma konumundadır. Doğal ürünlerimizle birlikte kültürel zenginliğimizi de programa dahil ederek, dünya birinciliğini elde etmiş folklörümüzü oluşturan mahalli halk oyunlarımız ile birlikte sanatçılarımızla, şairlerimizle, tiyatrocularımızla ve daha da önemlisi sofralarımızın vaz geçilmez yöresel tatlarımız ile etkinliğe gelen bütün yerli ve yabancı misafirlerimize Adıyamanlılar Vakfım8z ile birlikte unutulmayacak derecede güzel bir atmosfer yaşatmak için önemli bir efor sarf edeceğiz. Kısacası Adıyaman ilimizin bütün güzelliklerini dünyanın başkenti olan İstanbul’da herkese tanıtmak hepimizin asil amacı olacaktır. Bu konuda hedefe ulaşmanın yegâne temeli ise hiç kuşkusuz İstanbul’daki Adıyamanlı hemşerilerimize düşüyor. Buda etkinlik boyunca ev sahibi olma vesilesiyle buraya teşrifte bulunan bütün ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak için büyük bir çaba sarf etmesi lazım.

Tanıtım Günleri, yöresel ürünler için iyi bir Pazar teşkil edecek

Adıyaman’ın ilimizin her ilçesinde başta doğal ürünler olmak üzere kendilerine göre birçok zenginlikler barındırmaktadır. 18-22 Ekim tarihlerinde yapılacak olan tanıtım günleri vesilesiyle üreticilerimiz ürettikleri ürünlerine Pazar bulma şansını da böylece yakalamış olacaktır. İnancım o ki bu güzel ve leziz olan ürünlerimizi basın ve medya aracılığı ile Türkiye ye ve Dünyanın gündemine taşıyacağız. Bu etkinlik vesilesi ile başta üreticilerimiz olmak üzere Adıyaman ekonomisine de büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır. Bu organizasyonda büyük emek sarf eden başta ADIFED ve Adıyamanlılar Vakfı olmak üzere emeği geçen ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL

Editör: Adıyaman Haber