Özel bir otel de düzenlenen yemeğe Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman Metropoliti Melki Ürek, Alevi Kanaat Önderi Ali Büyükşahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü, İşadamları  ve vatandaşlar katıldı.

İftar programında Kuran-ı  Kerim Okundu. Alevi Kanaat Önderi Ali Büyükşahin dua ettikten sonra iftar açıldı.

İftar yemeğinde açıklama yapan Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, “Ehlibeyte sarılan kurtuluşa gider tefrikalara düşmemeniz için ehlibeytime ve kuran-ı kerime sımsıkı sarılın. Hz. Resullah Kuran-ı Kerim azap süresinin 13. ayetinde yüce rabbimiz ehlibeytini referans olarak göstermiştir. O mübarekler o referansları hakkıyla yerine getirmişler. Hiçbir zaman nefislerini düşünmemişlerdir. Dünya mallarına hiçbir zaman ilgi göstermemişler. Veliler, düşünürler, evliyalar hepsi hak için her zaman Kerbela’daki Hz. Hüseyin’in duruşunu devam ettirmişlerdir. Anadolu da bizi o mübarekler islamlaştırmışlardır. Anadolu İslam argomanlarının içeriğinde sevgi, muhabbet, dostluk, dayanışma, paylaşma vardır. Dünyadaki bütün bu farklılıkları hak görüp saygı göstermek vardır” dedi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise “Bütün Adıyaman’ı burada görüyorum. Hiçbir ayrım yapmadan Adıyaman burada Türkiye burada biz buradayız. Biriz, beraberiz, yüreğimiz aynı atıyor. Dünya Aynı pencereden bakıyoruz. Allah’ın izni ile bu vatana sahip çıkacağız. Bu ülkenin birlik ve beraberliği biz koruyacağız biz kollayacağız. Bir olacağız iri olacağız diri olacağız. Hacı bektaş’ta bizim hacı bayram’da bizim” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından program sona erdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha