695 adet ramazan kolisi toplayan platform üyeleri kolileri ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Çok sayıda ülkeden iş, sanat, politika, eğitim, sağlık ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla saygın bir sivil toplum hareketine dönüşen Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP) üyeleri ramazan ayının ruhuna yakışır bir projeye imza attı. "Doyduğumuz yerden, doğduğumuz yere hizmet" sloganıyla yola çıkan platform üyelerinin bağışlarıyla 695 adet ramazan yardım kolisi alındı. İçerisinde gıda malzemeleri bulunan yardım kolileri, geçen ay 5.1 şiddetindeki depremle sarsılan Samsat ilçesi başta olmak üzere, Gölbaşı, Kahta, Çelikhan, Besni ilçeleri ve Şambayat beldesi ile Adıyaman Merkez'deki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

ÇADAP'a dağıtım sırasında Adıyaman Gönüllü Anneleri de destek verdi. Bir esnaf da aracını dağıtım ekibine tahsis ederek yardım organizasyonuna katıldı.

 

"DAHA FAZLA HİZMET GÖTÜRECEĞİZ"

ÇADAP Başkanı Aziz Levent Binzet, "Doyduğumuz yerden, doğduğumuz yere hizmet" felsefesiyle kurmuş olduğumuz platformumuzun bu kampanyasına hemşehrilerimiz büyük ilgi gösterdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Platform Sekreterimiz Mustafa Türkoğlu ile Gönüllü Anneler grubundan Nejla Bilgiç Özelçi ve Barış Binzet'in emekleri için de minnettarız. Adıyamanımız'a önümüzdeki dönemlerde daha fazla hizmet etmek amacında olan platformumuz Adıyamanlılar'ın odak noktası haline gelmiş durumda olup, kimliğinde Adıyaman yazan her hemşehrimizin platformudur. Büyük özveriyle çalışan arkadaşlarıma, bizden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." dedi.

"KOMŞUSU AÇKEN TOK YATANLARDAN OLMADIK"

Adıyaman Gönüllü Anneler kurucusu Nejla Bilgiç Özelçi ise, "Adıyamanlı olup da gönülleri hâlâ Adıyaman için atan, yapılan yardımlarda katkıda bulunan hemşerilerimizin hayırlarının kabul olmasını dilerim. Biz millet olarak komşusu açken tok yatanlardan olmayı tercih etmeyip bir nebze de olsa yaralara derman olmaya çalıştık. Dileğim ülkemizde ihtiyaç ailelerin kalmamasıdır. Her insanın belli bir düzeyde yoksulluğun üstünde yaşayabilmesidir." diye konuştu.

Editör: Adıyaman Haber