Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Bingöl, Hakkari, Batman ve Şanlıurfa'dan lisede okuyan 2 bin genç katıldı.

Etkinlikte, üniversiteye hazırlanan gençlere tıp, hukuk, diplomasi ve hukuk alanlarında uzman ve tecrübeli insanlar tarafından bilgi verildi.

Mühendislik Okulu kapsamında Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Elektrik Mühendisi ve Enerji Uzmanı Ömer Çelebi de öğrencilere mühendislik hakkında etkileyeci bir konferans verdi.

Konferansta mühendislikle ilgili öğrencilerin merak ettikleri tüm noktalar aydınlatıldı.

Çelebi, mühendisliğin azim ve sabır gerektiren bir meslek olduğunu, okurken de çalışırken de, bazı zorluklarının olduğunu ifade etti.

Her düşüncenin bir mühendislik ürünü kabul edilebileceğini, mühendislik olmadan hayatın olmayacağını ve kainatın yaratılmasının da bir mühendislik ürünü kabul edilebileceğini sözlerine ekledi.

Mühendislik alanında, günlük tekrarların, yabancı dil bilmenin önemine vurgu yapan Çelebi, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha