Deniz, gelirinin önemli bir bölümünün gıda ürünlerine, kira, elektrik, su, doğalgaz gibi temel tüketim maddelerine kalanını ise eğitim ve sağlığa ayırmak zorunda kalan emekçilerin yaşadığı enflasyon resmi enflasyonun çok daha üstünde olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

-''PERFORMANSA DAYALI DÖNER SERMAYE UYGULAMASINA SON VERİLSİN''

‘’AKP iktidarının sağlıkta dönüşüm programı hastaneleri işletme, hastaları müşteri olarak gören bir projedir. Böyle görüldüğü için sağlık üzerinden para kazanılan ve karlılık elde edilen bir sektör haline dönüşmüştür. Sağlıkta uygulanan vahşi performans sistemi ile de sağlık emekçileri üzerinde tahribatlar yaratılmış, çalışanlar arasındaki uyum bozulmuş, adaletsiz katsayı hesaplamaları ile gelir eşitsizliği derinleştirilmiş, rekabet körüklenmiş ve sağlık hizmeti sunumunun dengesi bozulmuştur. 
Biz, SES olarak, döner sermaye uygulamasına karşıyız, fakat mevcut uygulamanın eşitlikçi olması ve cezalandırma amaçlı uygulanmaması için de gerekli mücadeleyi yürütmekteyiz. Bizler sağlık emekçileri arasındaki eşitsizliği derinleştiren performansa bağlı döner sermaye uygulamasının derhal kaldırılmasını, tüm çalışanların ücretlerinin insanca yaşayacak düzeye yükseltilmesini ve ücretlerin emekliliğe yansıtılmasını talep ediyoruz.’’

-''YAŞANAN KRİZİN FATURASINI KRİZİ YARATANLAR ÖDESİN''

 SES olarak döner sermaye sistemini tasvip etmediklerini ancak buna rağmen döner sermaye ve performans sisteminde ısrar edildiğini belirten Deniz, ‘’Gelinen durum, sağlık çalışanlarının durumlarının daha da kötüye gideceğini gösteriyor. Bazı hastanelerde döner sermaye payı ödemeleri iyice azaltıldı, bazı hastanelerde hiç ödenemez hale geldi. Çok düşük miktarlardaki döner sermaye payı ödenmesi, yaşanan krizin faturasının emekçilere yansıtılmasından başka bir şey değildir. Bu kabul edilemez. Yaşanan krizin faturasını krizi yaratanlar ödesin. SES olarak tüm sağlık emekçilerinin haklarını savunacağız ve her durumda arkasında duracağız ve hak kayıplarının takipçisi olacağız’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha