Beraberin de AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nihat Karaaslan ve Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu ile birlikte Adıyaman Üniversitesinde stantları gezen AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

İlk olarak AK Parti Gençlik Kolları'nın açtığı 'Kampüse Hoş Geldin ' standında öğrencilere sohbet eden Dağtekin, Türkiye'nin her daim mazlumlardan yana olduğuna dikkat çekerek maneviyatın önemden bahsetti "Bu millet, her daim mazlumun yanında olan büyük bir medeniyetin temsilcisidir. Mazlumların yardıma ihtiyacı var mı? Evet var. Bu sorumluluk ta bizlere düşüyor. Bu görevi biz yerine getireceğiz. Bu konuda asla bir boşluğa mahal vermememiz gerekiyor. Unutmayalım; eğer bir yerde bir boşluk bırakırsak, o boşluğu hemen doldururlar. Biz hayatın hiçbir bölümünde boşluk bırakmayacağız." dedi.

Konuşmasının devamında gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Dağtekin "Maneviyat bu toplumun birinci ana eksenidir. Allah'ın dinini anlatmak ve anlamak bu toplumun en öncelikli meselesidir. Çünkü bu toplum İslam hamuruyla yoğrulmuştur. Şayet odak noktamızı İslamiyet'ten uzak bir yaşam biçimi ile şekillendirirsek, geçlerimizi zehirleyen başka başka akımlar hayatınıza girmeye başlar. Hele hele popüler kültürün getirdiği bazı akımlar var ki yaptığımız ne varsa, özenti ve taklitle şekillenmeye başladı. İşte bu noktada bizlere önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Toplumun manevi ihtiyaçları doğrultusunda, bu ihtiyaçları doğru bir şekilde kanalize ederek, doğru yönlendirmelerle manevi iklimimizi sağlam temeller üzerine inşa edeceğiz. Allah'ın izniyle bu bizim en öncelikli görevimizdir. Elbette sizler de bu kutlu yolda en önemli neferlerimiz olacaksınız. Gençlik kollarımızda bu konular ışığında çalışmalarına devam ediyor. Özellikle bahsettiğim bu boşlukların doldurulmasında gençlik kollarımız çok anlamlı bir misyonu yerine getiriyor" dedi.

Daha sonra üzerinde 'kampüse hoş geldin' yazan poşetlerde bulunan çeşitli hediyeleri öğrencilere takdim eden Dağtekin ile öğrenciler arasında yaşanan diyaloglar renkli anların yaşanmasına neden oldu. Stant önünde toplanan öğrencilere de önemli tavsiyelerde bulunan Dağtekin "İnsan tek başına bir şey değildir. Tek başına yapacağı hiçbir şey yoktur. Peygamber efendimiz (S.A.V) 'Sizi birlik olmaya davet ediyorum. Bölünmeyin, parçalanmayın. Unutmayınız ki, şeytan birim, tekim diyenlerle birliktedir. O iki birlikte olandan uzaktır. Kim birlik beraberlik içerisinde olursa, cennette bir köşk satın almış olur.' buyurmuştur. O halde bizlerde bizi biz yapan inanç ve değerler ışığında vatan, bayrak gibi nice uzlaşacağımız konular üzerinde birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Birbirimize sımsıkı sarılacağız. Vatanımızı milletimizi kimseye böldürmeyeceğiz. Temel hedefimiz budur. Tekrardan hepinizi canı gönülden kutluyor, tebrik ediyorum.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha