Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve üzerinde hassasiyetle durduğu Millet Bahçesi projesinin en kısa sürede tamamlanarak, Adıyamanlıların hizmetine sunulması için yoğun bir çalışma içerisine giren yetkililer, çok önemli bir adımın daha atıldığını açıkladı.

- "MİLLET BAHÇESİ PROJESİ KARARI, BELEDİYEYE ULAŞTI"

Cumhurbaşkanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılan "100 Günlük İcraat Programı" kapsamına alındığı açıklanan proje ile ilgili alınan karar Adıyaman Belediyesine ulaştırıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Adıyaman Millet Bahçesi için gerekli iş ve işlemlerin TOKİ Başkanlığı tarafından yürütülmesi ve TOKİ Başkanlığı ile Adıyaman Belediyesi’nce gerekli koordinasyon çalışmalarının yapılarak, bakanlıkla paylaşılacağı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından 13 Aralık 2018 tarihinde kamuoyunun bilgisine sunulan "100 Günlük İcraat Programı" çerçevesinde, daha önce çalışmalarına başlanılmış olan Millet Bahçelerinin 81 ilimizde yaygınlaştırılmasına yönelik koordinasyon görevi bakanlığımıza verilmiştir. Bu kapsamda, Adıyaman ili, merkez ilçesi Altınşehir, Yeni Sanayi ve Sümerevler Mahallelerini kapsayan alanın Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi için gerekli iş ve işlemlerin TOKİ Başkanlığı tarafından yürütülmesi, ayrıca TOKİ Başkanlığı ve Adıyaman Belediyesi’nce gerekli koordinasyon çalışmalarının yapılarak bakanlığımıza bilgi verilmesi hususunda gerekli çalışmalar yapılacaktır.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha