Alışveriş merkezinde açılan sergi ile, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitleri anma günü ruhunu canlı tutmak, vatan, millet, bayrak sevgisini benimsetmek, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetişmesini sağlamak amaçlanıyor.

81 ilden Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirledikleri anaokulları tarafından, 5-6 yaş grup öğrencilerinin hazırlamış olduğu sulu boya, kuru boya, mum boya ve keçeli boya gibi el çalışmaları sergide vatandaşların büyük ilgisini çekti.

Serginin açılışına Adıyaman Vali Yardımcıları Adem Kaya ve Ayhan Akpay, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Okul Müdürü Cemal Önder, veliler ve öğrenciler katıldı. Sergide 15 Temmuz’u kaleme alarak hatıralarında kalanları beyaz kâğıtlara döken öğrenciler vatanın bölünmez birliğini ön plana alarak milletin göstermiş olduğu kahramanlığı resmettiler.

Sergiyi büyük bir hayranlıkla gezen katılımcılar, projeden ötürü Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul idaresine teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, minik çocukların yapmış olduğu bu resimlerden hayranlık duyduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

“Bu projede amaç, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve tabii olarak öğrencilerimizi, milli manevi ve insani değerlerimiz ile tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren birer bireyler yetiştirmektir. Çok anlamlı bir sergi olmuş. Ben Adıyaman’dan ve diğer 80 ilden çocuklarımızın göndermiş olduğu resimlerden dolayı kendilerini kutluyor ve teşekkür ediyorum’’ 

Projeye resim gönderen her öğrenciye bir katılım belgesi verilerek ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüklerine ve katılan okullara bütün illerden gelen resimlerden oluşan bir kitap 30 Haziran'da gönderilecek.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha