Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle 4 yıl önce ülkelerinden kaçarak Adıyaman'a yerleşen ve eşi tarafından terk edilen biri engelli 3 çocuk annesi Hadice İlhüseyin (40) çocukları Abdurrahman (9), Hüseyfa (7) ve engelli Lihami İlhüseyin (11), hayır severler tarafından Musalla Mahallesi'nde tek katlı toprak evde komşularının verdiği yiyeceklerle hayata tutunmaya çalışıyorlar.

-"PARAMIZ YOK KOMŞULARIN YARDIMI İLE EV KİRAMIZI VERİYORUZ"

Engelli çocuğunun okula gitmesini ve yetkililerden yardım beklediğini aktaran anne Hadice İlhüseyin, ise "Çocuklarımın daha rahat kalacak bir yerde olmalarını istiyorum, engelli olan kızımın okumasını okula gitmesini istiyorum. Evimizde hiç bir şey yok, komşularımızdan toplanan 200 lira para ile evin kirasını ödüyoruz. Onların yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz. Kocam bizi 4 yıl önce terk edip gitti başka biri ile evlendi. Çocuklarımla bende ayakta durmaya çalışıyoruz. Yetkililer bize yardım ederlerse seviniriz."

-"BEN OKULA GİTMEK OKUMAK GİTMEK İSTİYORUM"

11 yaşındaki engelli Lihami İlhüseyin, okula gitmeyi çok istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ben okula gitmek okumak istiyorum. Evimizde hiçbir şey yok çok sıcak oluyor kışında çok soğuk oluyor. Bu yaşantımızdan hiç güzel değil iki kardeşim var benle beraber 3 kardeşiz hiç paramız yok komşuların yardımı ile ev kiramızı veriyoruz. Babam bizi 4 yıl önce terk edip gitti başka biri ile evlendi. Annem dizlerinden rahatsız tedavisinin dışarıda olması lazım ama maddi durumumuz yok. Eğer okula gidersem büyüdüğümde doktor olmak istiyorum. Hasta olan ilaçlarını alamayana herkese yardımcı olmak istiyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha