Çiğköftenin Adıyaman'a ait olduğunu ve aldığı patentle bunu taçlandıran Önder, aldığı iki çiğköfte patentiyle adından söz ettiriyor.

Sait Usta Çiğköfte turşu dünyası sahibi ve aynı zamanda Yenipınar Çiğköfte sahibi Mehmet Sait Önder, “Marka tescil alarak Adıyaman’a hizmet etmeye başladım. Çiğköfteyi ilk kez para ile satanlardan biri benim. Önce Çiğköfte sonra turşuyu para ile sattım. Turşu ile çiğköfte bir biri ile bağdaştığı için ikisini bir arada yapmaya çalışıyorum. Adıyaman’da etsiz bizim, etli çiğköfte Şanlıurfalıların. Biz etsiz çiğköfte patenti aldık. Şuanda biz Adıyamanlılar çiğköfte satışa sunuyoruz. Şanlıurfalılar etli çiğköfteyi satmadıkları için tanınmıyor. Biz tescil ettik ve yolumuza devam ediyoruz"dedi.

20 yıldır çiğköfte işi ile uğraştığını aktaran Önder, şunları kaydetti:

"Eskiden çiğköfteyi para ile satmazdık. Çiğköfte geceleri evde mesire alanlarında zevkine yapardık. Ama talep olunca biz bunu sektöre dökelim dedik. Türkiye’de ilk kez çiğköfteyi para ile satanlardan biri benim. Markamı, tescilimiz, üretim belgemi, ruhsatımı aldım. Şuan Yenipınar Çiğköftenin marka tescilini yaptım. Sait Usta çiğköfte turşu dünyası benim. Üretim iznim tarım il müdürlüğünden onaylı. Adıyaman’da turşunun ilk ben aldım belgemi. Çiğköfte patent ve üretimini ilk alan benim. İyi bir çiğköfte iyi bir malzeme ile yapılır. İsotu, nar ekşisi, zeytinyağı, biberi, baharatı gibi malzemesi iyi olduktan sonra güzel bir çiğköfte ortaya çıkar. Marifet ustadır ama iyi malzeme alınırsa en iyi çiğköfte ondan çıkar. Şimdi etli çiğköfte ile Şanlıurfalılar yapmaya çalıştı yapamadı. Ama biz etsiz çiğköfte yaptık Dünyaya tanıttık. Bu çiğköfte pazarı bizdedir.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha