Birlik ceminde konuşan Saya, "Biz farklıyız. Neden farklıyız? Kadın, erkek,  hayatın her alanında olduğu gibi cemde de birlikteyiz. Biz yaşamın her alanını birlikte paylaşıyoruz" dedi. 

 Malatya’da Yeşilyurt Mahallesi'nde 13 evin işaretlenmesi olayını hatırlatan Saya, "2012 yılına biz aynı vakayı Adıyaman’da yaşadık. Adıyaman'ın bütün duyarlı insanları damların üstüne kadar dolduk taştık, olayı kınadık. Birlik ve beraberliğimizi bütün dünya cümle aleme gösterdik. En kutsal hak yaşam hakkıdır. Devletin en büyük görevi de yaşam hakkını güvence altına almaktır" diye konuştu.  

"YAŞAM HAKKI BÜTÜN HAKLARIN ANASIDIR" 

Yaşam hakkının bütün hakların anası olduğunu söyleyen Saya, "Bugün böyle bir eylem aslında tam da korku salmak yani toplum tedirginliğe maal vermek adına yapılmıştır. Biz tedirgin değiliz. Çünkü biz inanıyoruz ki sevgi kimde ise Allah onun kalbindedir. Her din, her mezhep insanlığa iyiliği emreder, iyliği buyurur" ifadelerini kullandı.

Nefret suçları ile ilgili düzenlemenin yapılması gerektiğini  savunan Saya, "Biz bir mozaiğiz. Kürtü, Türkü, Çerkezi, Lazı, Alevisi, Sünnisi ilebugün burada cem evinde bütün kesimler bir araya geldi. Yüreği sevgi dolu, Allah inancı ile dolu insanlar bir araya geldiler. Böyle bir fiziki ortam oluşturdular. Bugün burada birbirimize seslenebiliyoruz. Alevilik aynı zamanda bir kültür, yaşama biçimi. Kadını ile erkeği ile yan yana olan bir kültür" şeklinde konuştu. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha