Marina restaurantta gerçekleşen programa CHP Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Fatma Temiz Ünlü, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Kader Onuk, ilçe ve merkez kadın kolları üyeleri, Eğitim Sen, Eğitim İş, İyi Parti, HDP KİEP kadın temsilcileri ve İHD kadın üyeleri katıldı.

Programda açıklama yapan Ünlü, “Yaşamın zor şartlarında elleri öpülesi yoktan var eden her şeyden önce ben değil, evladım diyen hiç tereddüzsüz kendisinden vazgeçebilen yüreği kocaman Annelerin günü kutlu olsun” dedi.

Ünlü, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün ülkemizin, kadın-erkek eşitliği ve kadının insani şartlarda yaşamakta olup olmadığına dair bir yüzleşmeden yüzünün akıyla çıkması mümkün değil. Çünkü daha anne karnındayken başlayan bir ayrımcılıkla başlıyor hayatlarımız. Eğitimde fırsat eşitliğinden, erken evlilik istediğinden, çok çocuk doğrudan hayatımızı etkiliyor. Tüm bunlar genç yetişkin kadınların erişebilecekleri yerlere erişemeyen hayatlar sürmelerine neden oluyor. Mevcut sistem kadınların asli görevine ev ve çocuk bakımı olarak tanımlıyor. Bize anne ve eş olmaktan başka bir rol ve yaşam alanı bırakmıyor. Ne eşit fırsatlar, iş arama yollarımızı açıyor, ne eşit ücret ne de sigorta hakkımız için çaba harcıyor. Bu yaklaşım bize her gün biraz daha fazla emeği sömürülen, ikinci sınıf vatandaş yapıyor.”

Yapılan açıklamanın ardından 5. sınıf öğrencisi Ekin Hazar, Anneler günü ile ilgili şiir okudu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha