Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanları toplantısında seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 93.7 oranıyla rekor kıran Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya’ya bu oyların karşılığı olarak ne kadar hizmet ettiğini sordu.

Başkan Çetinkaya ise hizmette kusur etmediğini fakat bazı eksikliklerinin olduğunu, bu eksikliklerin başında da itfaiye araçlarının olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Belediyeler Birliğine talimat vererek Akıncılar Beldesine bir itfaiye aracı hibe etme talimatı verdi.
Başkan Çetinkaya, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“ Belde Halkının teveccühü ile geçtiğimiz mahalli seçimlerde yüzde 94’e yakın oy alarak beldeler arasında birinci olduk. Bunu bilen Sayın Cumhurbaşkanımız geçenlerdeki bir toplantıda halka bu oyların karşılığını hizmet olarak verip vermediğimi sordu. Ben de bazı eksikliklerimiz olduğunu ve bunların başında itfaiye aracımızın olmadığını söyleyince Sayın Cumhurbaşkanım Türkiye Belediyeler Birliğine tam donanımlı bir itfaiye aracının beldemize verilmesi için talimatını verdi. İtfaiye aracımızı aldık. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve TBB’ne teşekkür eder saygılarımı sunarım “ 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha