Çelik, mesajında, toplumun temel yapı taşı olan ailenin şefkat yüreği, merhamet eli, saygı ve sevgi merkezi olan annelerin; sağlam nesillerin ve güçlü milletlerin oluşumundaki katkısının ne kadar fazla olduğunun asla unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Annelerin ömürlerini ailesine adayan, fedakarlığı ondan daha fazla kimsenin yapamayacağının altını çizen Çelik, şunları ifade etti:

“Güzel ahlak abidesi annelerin hakkında peygamber efendimizin, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ hadis-i şerifi annelerimize karşı her zaman hürmetin en büyüğünün sergilenmesi gerektiğini bizlere göstermektedir. 
Çocukların hayata dair ilk penceresi ve öğretmenidir anneler. Sevgisiyle, merhametiyle, şefkatiyle dokur çocuğunu ve insanlığın temel duygularını aşılar ona. Geleceği değiştiren nesillerin, büyük toplumların ortaya çıkışındaki gizli kahramanlardır anneler..Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hayatlarındaki mihenk taşı olan annelerimize karşı hürmetin, kıymetin, sevginin ve saygının asla yitirilmeyeceği bir dünya temennisiyle en güzeli hak eden, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü en içten dileklerimle kutluyor, ahirete irtihal etmiş annelerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum." 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha