Adıyamanlılar arasında bütünleşmeyi pekiştirmek adına bir grup Adıyamanlı tarafından kurulan ve kısa zamanda ABD’den Almanya’ya, Güney Kore’den İsviçre’ye, Avustralya’dan İngiltere, Fransa ve Türkmenistan’a kadar çok sayıda ülkeden iş, sanat, politika, eğitim, sağlık ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla saygın bir sivil toplum hareketine dönüşen Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP), Adıyaman’da 5’inci kahvaltı buluşmasını Marina Resturant'ta gerçekleştirdi.

Çağdaş Adıyamanlılar Platformunun Adıyaman’da düzenlemiş olduğu 5.Geleneksel kahvaltısı, hafta içi mesai saatlerine denk gelmesine rağmen Adıyamanlıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Organizasyonunu Burak Binzet ve Mustafa Türkoğlu'nun yaptığı kahvaltıya katılanlar arasında

Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere

Mimar Deniz Çakmak

Av.Bilal Doğan

Emine Köseler

Adıyaman İl halk kütüphanesi müdiresi Filiz Karabulut

Adıyaman Süryani Kilisesi Metropoliti Melki Ürek

Adıyaman Gönüllü Anneler Platformu üyeleri

Ressam Yeter Yıldız

Yazar Nazan Taştan Yapıcı

Yazar Necati Atar

Gazeteci-Yazar Fatma Ulubey

Ressam Özgür Göktaş

İşkadını Remziye Yavuz Gürler

İşkadını Zeynep Güzin Yaşar

İşkadını Dilvin Şirwan Toprak

Eğitimci Gönül Uysal

Eğitimci Gönül Yıldırım

Eğitimci Mine Çiftçi

Eğitimci Zuhal Binzet Sert

Eğitimci Efkan Ketenci

Ozan Duymaz

İşadamı Barış Binzet

Gazeteci Yunus Yaşar

Gazeteci Lütfiye Vuruşkan

İşadamı Ömer Açıkgöz

İstanbul 4.İcra Müdürü Hüseyin Öncel ve Adını sayamadığımız bir çok katılımcıların yanısıra,

Çadap Başkanı Aziz Levent Binzet

Çadap Başkan Yardımcıları Işık Deniz ve İrfan Sarı ile Çadap Genel Sekreteri Mustafa Türkoğlu kahvaltıya İstanbul’dan katıldılar.

Kahvaltı sonrası Gazeteci-Yazar Necati Atar’a ÇADAP tarafından plaket takdim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazeteci-Yazar Necati Atar: “Bugün Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP) ‘nun Marina Resturant’ta düzenlemiş olduğu kahvaltı programına katıldık. Davetlerinden dolayı sevgili dostum Mustafa Türkoğlu ‘na teşekkür ederiz.

Sosyal medya üzerinden arada bir hasbıhal ettiğimiz İrfan Sarı hocamızla da bu vesileyle tanışmış olduk.

Yine bu program sayesinde merhum Ali Deniz’in kızı Işık Deniz hanfendiyle ve kirvemin kirvesi Hüseyin Öncel hocamızlada tanışmış olduk.

Adıyaman’a katkıları ve çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum.

Şahsımıza bir plaket tevdi eden ÇADAP yönetimine de bu nazik davranışlarından dolayı ayrıca teşekkür ederim”dedi.

26 Nisan da Adıyaman Marina’da ÇADAP ( Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu ) önderliğinde düzenlenen kahvaltıyla alakalı görüşlerini aldığımız ÇADAP Başkanı Aziz Levent Binzet’te, CHP Adıyaman Milletvekili Sn. Abdurrahman Tutdere’ninde katılmış olduğu kahvaltının hafta arası olmasına rağmen yoğun ilgi gördüğü, çok keyifli sohbetlerin olduğu kahvaltının asıl amacı 2020 yılında Nemrut Festivalinin tekrar hayata geçirilmesi, bu konu hakkında kahvaltıda ve daha sonrasında görüştüğümüz bütün Adıyamanlı dostlar bu  Festivali mutlaka başlatmak gerektiği hakkında görüş belirttiler, Adıyaman ekonomisinin canlanabilmesi için tek seçeneğin turizm olduğunu ve bu festivalin ne kadar gerekli olduğunu belirten ÇADAP Başkanı Aziz Levent Binzet önümüzdeki süreçte Devlet büyüklerimiz başta olmak üzere Adıyaman Milletvekillerimizin, Adıyaman Valisi, Adıyaman Belediye Başkanının, STK’ların kapısını çalacaklarını ve destek isteyeceklerini bu işin bütün Adıyamanlıların boynunun borcu olduğunu belirtti.

Haber: Nazan Taştan Yapıcı

Editör: Adıyaman Haber