Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen Büro Memur Sen Adıyaman Şubesi Genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantısına Büro Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Yönetim Kurulu Adına Kadir Özşahin, Malatya Büro Memur Sen Şube Başkanı Mustafa Şimşek ve Yönetim Kurulu ile üyeler katıldı.
Genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantısında açılış konuşmaların ardından kürsüye çıkan Büro Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Yönetim Kurulu Adına Kadir Özşahin, "Büro Memur Sen olarak vizyonumuz özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayarız. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik,  sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışırız. Kuruluşundan beri çalışmalarında yer aldığımız ve kurucuları arasında bulunduğumuz Büro Memur-Sen’deki sendikal mücadelemize sizlerin destek ve katkıları ile devam etmekteyiz." dedi.
-"BU YIL 5. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞMESİ YAPILACAKTIR"
Türkiye Geneli Büro Hizmet Kolunda sendikalaşma oranı yüzde 27 oranında iken Adıyaman'da bu oranın yüzde 55 ile yaklaştığını belirten Özşahin,"Bugün geldiğimiz noktada Türkiye Geneli Büro Hizmet Kolunda sendikalaşma oranı yüzde 27 oranında iken İlimizde bu oran yüzde 55ile yaklaşık 650 üye ile bir başarımız mevcuttur. Bu vesile ile üyelerimiz için yaptıklarımız ve yapacağımız aşağıdaki hususları sizlerle paylaşmak isteriz. Vizyonumuz çerçevesinde İlimizde farklı sektörlerde hizmet veren 20’yi aşkın firma ile Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 hizmet kolundaki sendika üyelerimiz için sağlıktan akaryakıta, gıdadan temizliğe, giyimden sigorta işlemlerine,  v.b.  birçok alanda alışverişlerimizde çeşitli oranlarda indirim imkânı sağlıyoruz. Bundan sonra Mehmet Akif İnan Vakfı ve Memur Senin PTT motif kart ile yapılan anlaşma çerçevesinde Türkiye'nin her noktasında üyelerimiz bu kartla yaptıkları alış verişte bu indirimlerden faydalanacaktır." şeklinde konuştu.
-"GENEL MERKEZİMİZ İLE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE, VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Yapılan faaliyetlere de değinen Özşahin, şöyle devam etti:
"Genel Merkezimiz tarafından Şeker Bank bünyesinde bulunan SBN Sigorta ile yapılan Ferdi Kaza Sigortası anlaşması ile üyelerimiz ve aileleri için 15.000,00TL tutarında maddi anlamda ferdi kaza sigortası güvence altına alınmıştır. Merkez ve ilçelerimizdeki bağlı kurumlarımızı belirli programlar çerçevesinde ziyaret ediyor her üyemize bire bir ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Genel Merkezimiz tarafından yapılan programlar ile diğer illerde yapılan programlara da imkânlar dâhilinde ilimizi temsilen katılmaya çalışıyoruz.  Üyelerimizin düğün, taziye, hastalık gibi durumlarda hep yanında olduk bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kurumlarımızda zaman zaman meydana gelen sorunları ilgili kurum amirleri ile görüşerek çözüme kavuşturmaya, çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için çalışma ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Genel Merkezimizin Türkiye geneli eş zamanlı yaptığı basın açıklamalarını ve eylem kararlarını ilimizde de düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Şube olarak etkinliklerimizi Web sitemiz, Twitter (@BMS_ADIYAMAN) ve Facebook (BMS Adıyaman) gibi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşarak bütün üyelerimizin haberdar olmasını sağlıyoruz. Bizler; Sendikamıza gönül vermiş, dava adamı, hak ve menfaatlerinin koruyucusu olduğumuza inanmış, varlığımızın temeli olan üyelerimizin her türlü sorun ve taleplerini çözüme kavuşturma noktasında, maddi-manevi bütün kazanımların gerçekleştirilmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin Genel Merkezimiz ile koordineli bir şekilde, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte müzakere edilmek üzere ve çözümü noktasında olmazsa olmazlarımız olan bazı taleplerimizi de sizlerle paylaşmak istiyoruz. “ dedi.
-"666 SAYILI KHK İLE ÇALIŞANLARDAN ALINAN HAKLAR GERİ VERİLMELİDİR"
666 sayılı KHK ile çalışanlardan alınan haklar geri verilmesini isteyen Başkan Özşahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu yıl 5. Dönem Toplu Sözleşmesi yapılacaktır. Şimdiye kadar hükümetlerin ön gördüğü enflasyon rakamların hiçbir zaman tutturulmamıştır. Bu toplu sözleşmede enflasyon artı refah payı istiyoruz. Yani gerçekleşen enflasyonun üzerinde kaç puan alacağımıza bakmamız gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bazı kesimler için dile getirdiği ek gösterge müjdesinin bütün kamu çalışanlarına kapsayacak şekilde bir çalışmanın yapılarak adaletli bir şekilde herkese verilmesini istiyoruz. Şu anda sendikalı olanlara Toplu Sözleşme İkramiyesi adı altında üç ayda bir 750 puan üzerinde 97,95 TL ödenmektedir. Bu puanın en az 1500 gösterge seviyesine çıkarılması gerekmektedir. Böylece sendikalara üye olma özendirilmelidir. Kurum Personelinin bağlı bulundukları kurumlarca yapılacak sınavlarla periyodik olarak unvan ve kademelerinin yükselmesi için GYS’ları açılmalıdır. Birçok kurumda 666 sayılı KHK ile çalışanlardan alınan haklar geri verilmelidir. Bütün kurumlarda Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki (YHS) personelin Genel İdari Hizmetler(GİH) sınıfına geçirilmesi ve YHS’nin kaldırılmalıdır. Başta Aile Yardımı ve çocuk yardımı olmak üzere tüm sosyal yardımlar arttırılmalıdır. Emekli olduktan sonrada eş yardımı ve çocuk yardımı verilmeye devam edilmelidir. Emekli olunca çocuğunu sokağa ve eşini de boşamadığına göre Aile bütünlüğü devam ediyorsa söz konusu yardım emeklilikte de devam etmelidir. 12 Eylül darbe kalıntısı, demokrasiye ve insan haklarına aykırı, insanların kişisel özgürlüklerine boyunduruk takan kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması için başlattığımız sivil itaatsizlik eylemi, talebimiz karşılanıncaya kadar devam edecektir. Bu taleplerimiz makul ve çözülebilir sorunlardır. Bütçe dengesini bozar diyenlerde seslenmek istiyoruz. Memurlar dışında her kesime yapılan zamlar ve teşvikler devlet bütçesine sıkıntı oluşturmuyorsa, biz kamu çalışanlarında bu taleplerimiz için kaynak sıkıntısının olmaması gerektiğine inanıyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle bundan sonraki süreçte yukarıda saydığım hakların biran önce kazanıma dönüştürülmesi temennisi ile siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza Yönetim Kurulum adına katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum."
Yapılan açıklamaların ardından Büro Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Yönetim Kurulu Adına Kadir Özşahin, tarafından Malatya Büro Memur Sen Şube Başkanı Mustafa Şimşek'e teşekkür plaketi verdi. Plaket törenin ardından üyeler toplu hatıra fotoğrafı çekti.
 
Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha