İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Merkez İlçe Güzelyurt ve Paşamezrası köylerinde buğday hasadı yapan üreticileri ziyaret ederek görüştü.

Buğdayın verimi ve hasat hakkında üreticilerden bilgi alan İl Müdürü Alan, "Ekmek soframızın vazgeçilmez yiyeceğidir. Buğday üretiminin az olduğu senelerde buğday ve ekmek fiyatlarında hızlı artışlar yaşanmaktadır. Bu durum toplumun her kesimini doğrudan ilgilendirmektedir. Bu nedenle buğday ülkemiz için stratejik üründür." dedi.

Adıyaman'ın hububat üretiminde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan İl Müdürü Alan, şöyle devam etti:

"2018 yılında İlimizde yaklaşık olarak 665.635 dekarda buğday, 582.252 dekarda arpa olmak üzere 1.247.778 dekarda hububat, 27.970 dekarı mercimek ve 259.913 dekarı nohut olmak üzere 287.883 dekarda bakliyat üretim alanı söz konusudur. Hububatta verim ise kuru alanlarda 250-450 kg/da., sulu alanlarda ise 350-650 kg/da aralığında. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde oluşturulan ekiplerle hastalık ve zararlı mücadelesinin yanında biçerdöver kontrollerinde de dane dökümünün önlenmesi çalışmalarıyla birlikte 2. ürün için zaman kazanılmak amacıyla anız yangınlarının önlenmesine yönelik çalışmalarda devam etmektedir. Süne çekiliş mücadelesine ve anız yangınlarının önlenmesi çalışmalarının hasattan sonra da devam edeceğini" belirtti. Özellikle son günlerde ilimizde şiddetli yağış ve doludan etkilenen ve zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerini ileterek ürünlerini sigortalatmalarının önemini hatırlatarak, çiftçilerimize bereketli ve kazançlı bir hasat sezonu geçirmelerini diliyorum"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha