Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tüm illerde yapılmaya başlanan, Adıyaman için de büyük bir özlemle beklenen Millet Bahçesi Projesinin inşaat ihalesi tarihi açıklandı.

Seçim öncesi vaatleri arasında yer alan millet bahçesi için 20 Temmuz’da inşaat ihalesine çıkılacağını açıklayan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, tamamlanması halinde bölgenin en büyük millet bahçesi olacak olan Eğriçay alanındaki projeye emek veren herkese teşekkür etti.

Projenin Adıyaman için çok büyük öneme sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, şunları dile getirdi:

"Adıyaman için oldukça önemli sayılan millet bahçesi için inşaat ihalesi 20 Temmuz’da TOKİ Başkanlığı tarafından yapılacak. Proje alanı 430 dönüm, çevresindeki doğal alanın entegre edilmesiyle yaklaşık 600 dönümlük bir alanı kapsayacak Adıyaman Millet Bahçesi bu haliyle bölgemizin en büyük millet bahçesi durumunda olacak. Seçim önceside gündeme getirdiğimiz bu önemli projenin içerisinde cami, amfi tiyatro, seyir terası, çocuk köyü, kır düğün salonu, futbol sahaları, voleybol ve basketbol sahaları, kapalı kadın spor salonu,  tenis kortu, go-kart, paintball, çeşitli bahçe alanları, hasat satış pazarı, interaktif tarım alanı ve konutları, çocuk doğa kampı, planetaryum, 15 Temmuz Anıtı, kültürevi, bungalovlar, macera parkı, yazlık sinema, aquapark, kafeler, etkinlik balkonu ve daha bir çok etkinlik alanları bulunuyor. Bu önemli projemizin şimdiden memleketimize hayırlı olmasını diliyor, bize bu süreçte destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye, TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a, DSİ Genel Müdür Vekilimiz Kaya Yıldız’a, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız ve Adıyaman milletvekilimiz Ahmet Aydın’a, Adıyaman milletvekillerimiz İ. Halil Fırat, M. Fatih Toprak ve Yakup Taş’a, AK Parti Adıyaman İl Başkanımız Mehmet Dağtekin ve teşkilatına,ayrıca ismini unuttuğum tüm emektarlara ilim ve hemşerilerim adınaayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha