Kızılay Haftası, Besni İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programa İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Belediye Başkan Vekili Ömer Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, STK Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Besni İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ocakçı, “ Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftasını kutlarız. Kızılay bir yardım kurumudur. Yardım insani ve ulvi bir duygudur. İnsanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması dünyamızı güzelleştirir. Barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir. Kızılay Haftasında, Kızılay Derneğinin kuruluşu, amacı ve çalışmaları konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılarak yardımlaşma ve dayanışma duygusunun canlı tutulmasına gayret edilir.
Kızılay Derneğinin çalışmalarına gönülden katkı sunanlara ne mutlu. Geçmişte bu çalışmalara gönül verenlere Allah’tan rahmet bugün ise bu çalışmaları severek yürüten gönüllü Kızılay Derneği neferlerine teşekkür ediyorum” dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Kızılay Derneği Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, Besni’de Kızılay faaliyetleri konulu konuşmasını yaptı.
Daha sonra okul öğrencileri günün anlamına uygun şiirlerini okudular. Kızılay Besni Şubesinin Besni’deki Suriyeli mültecilere yardımları kapsamında Suriyeli aileler ve Besni Eğitim Vakfında eğitim gören Suriyeli öğrenciler sahne alarak teşekkürlerini ilettiler.
Program son olarak Liseler arası Kızılay konulu kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler ve kan bağışçıları için ödül töreni yapıldıktan sonra sona erdi.  

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber