Toplantıya, Genel Başkan Levent Uslu, Genel Başkan Yardımcılar Recayi Karslı, Medeni Sevinç, Ahmet Selim Kadıoğlu, Nurettin Sever, Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz, Adana İl Başkanı Yadigar Günel, Adıyaman İl Başkanı Mahmut İnan, Bingöl İl Başkanı Mithat Kaya, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Sunar, Gaziantep Şube Başkanı Serkan Özatıcı, Hatay Şube Başkanı  Murat Başar, Kilis İl Başkanı Abdurrahman Datoğlu, Memur-Sen Disiplin Kurulu Başkanı ve Kahramanmaraş Şube Başkanı Necati Kahveci, Malatya Şube Başkanı Hüsayin Hanbay, Mersin İl Başkanı İhsan Ayten, Osmaniye İl Başkanı Cafer Uçar, Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır,  Adıyaman İl Özel İdaresi Su ve Kanal Müdürü Nihat Parlak, HAK-İŞ Adıyaman İl Temsilcisi Hasan Kılıç, Enerji-Bir-Sen Adıyaman İl Başkanı Hayrettin Doğan, Birlik Haber-Sen İl Başkanı Mevlana Polat, Ulaştırma Memur Sen İl Başkanı Mahmut Çelik, Şube/İl Başkan Yardımcıları ve işyeri temsilcileri katıldı.
İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Memur-Sen İl Temsilcimiz Ali Deniz ve İl Başkanı Mahmut İnan konuşma gerçekleştirdi.
Genel Başkan Uslu, Bem-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in verdiği mücadelenin altını çizerek, “Bizler her daim Vatanımızın, Milletimizin yanındayız. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için elimizden gelen her trlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Bu mücadelemizide lafta değil özde olarak güzel Vatanımızın her bir köşesinden dile getiriyoruz. İlkini Artvin’de, ikincisini Şırnak’ta, üçüncüsünü Tokat, dördüncüsünü Afyonkarahisar ve bugün de Adıyaman’da gerçekleştirdiğimiz bölge toplantıları bunun en güzel göstergesidir. Devletimizin, Vatanımızın, Bayrağımızın karşısında kim varsa onun karşısındayız."dedi.
Sözleşmeli personel ile ilgili olarak sendikalarının verdiği mücadeleyi ve yapılan çalışmaları dile getiren Uslu, “2018 Ekim ayından itibaren bu krizi çözmek için Bem-Bir-Sen olarak meselenin tüm muhatapları ile görüştük. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin talebimizi içeren mektubu, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve TBMM İdari Amiri Hasan Turan’a ulaştırdık. Artık deniz bitmiştir! 31 Aralık 2019’dan önce kadro verilmeli ve Sözleşmeli Personel ve Aileleri bu krizden çıkarılıp rahat bir nefes almalıdırlar. Emeğin ve emekçinin sesini, talebini ve sorununu dile getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
İşyeri temsilcilerin görevlerinin önemine dikkat çeken Uslu, teşkilatlarla sendikal çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
5. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Uslu, programda emeği geçen Adıyaman İl Başkanı Mahmut İnan başta olmak üzere, programa katılan tüm İl Başkanı, Başkan Yardımcıları ve işyeri temsilcilerine teşekkürlerini iletti.
Genel Başkan Yardımcıları Recayi Karslı, Medeni Sevinç, Ahmet Selim Kadıoğlu ve Nurettin Sever tarafından SDS hükümleri, sendikal çalışmalar, teşkilat yapısı ve çalışmaları, sosyal medyanın önemi ve eylemsellik konularının üzerinde durulduğu sunumlar gerçekleştirdi.
Düzenlenen programda ayrıca Genel Başkan Danışman Tarkan Zengin ve Sosyal Medya Uzmanı Said Ercan tarafından, teşkilat kültürü ve sosyal medya konularına ilişkin sunum gerçekleştirildi.
Eğitimlerin ve konuşmaların tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.
Program aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
Kaynak : PHA
Kaynak: pha