Soğuk geçen kış şartlarını göz önünde bulunduran belediye ekipleri kent genelinde belirlenen noktalara hayvanlar için yem bıraktı.

Hayvanların ve yaban hayatını korumayı bir görev bildiklerini, kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çektiğini bildiren Adıyaman Belediyesi yetkilileri, "Yoğun kar yağışında hayvanlar yem bulmakta zorlanıyor. Buda bizim sosyal sorumluluk projelerimiz arasında yer alıyor. Doğaya yem bırakarak hayvanların aç kalmasını önlemek amacımız. Buradan kentte yaşayan vatandaşlarımıza aynı zamanda duyuru yapmak istiyorum. Bina önlerine, ev ve işyeri önlerine yemek koyarak kap bırakmalarını istiyoruz. Biz belediye ekipleri tarafından sokak hayvanları için her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz bunun aynı özveriyi vatandaşlarımızdan da bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışının ardından sokakta ve kırsalda yem bulmakta zorlanan sokak köpekleri ve sokak hayvanları için yem bırakan Adıyaman Belediyesi ekipleri tarafından yem bırakıldı.

-"SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM"

Yem dağıtıldığını gören vatandaşlar ise sevindiklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Adıyaman Belediyesi ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Sokak hayvanlarını bu soğuk günlerde hayvanları yemsiz bırakmıyorlar. Biz buradan ekiplere teşekkür ediyoruz bu duyarlılıklarından ötürü bu davranışı tüm halkımızdan bekliyoruz."

Ekipler, sokak hayvanlarının yanı sıra yaban hayvanlarına da kış aylarında yiyecek desteğini sürdüreceklerini belirtti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha