Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman'da son günlerde artan Kovid-19 vakaları nedeniyle vatandaşlara ilettiği mektubunda, "Hepimiz hem yöneticiler olarak hem vatandaşlar olarak büyük bir imtihandan geçiyoruz."dedi.

2019 yılının aralık ayının ortalarında Çin'de görülen ve tüm dünyaya bir kabus gibi yayılan Kovid-19 salgının Türkiye ve Adıyaman'a bulaşmamasının mümkün olmadığını vurgulayan Kılınç, şunları kaydetti:

"Nitekim Sağlık Bakanlığımız tarafından 10 Mart tarihinde Türkiye’de ilk virüse olayına rastlandığı ve virüsten ilk ölümün de 15 Mart'ta gerçekleştiğini ve ilk virüs olayının tespit edilmesiyle birlikte Türkiye genelinde tüm okulların tatil edildiği de açıklandı. Sonraki aşamalarda peyderpey bir dizi önlemler alındı. Alınan tüm önlemler ülke vatandaşlarımızın Kovid-19 salgınından en az zararla kurtulması ve süreci olabilecek en iyi şekilde atlatmak içindi.Bu süreçte birçoğumuz işsiz kalmak, birçoğumuz işyerimizi kapatmak, birçoğumuz evden çıkamamak zorunda kaldık. Hem ülke olarak hem Adıyaman olarak alınan bir dizi önlemlerle yaşanan mağduriyetleri asgari seviyeye çekmeye çalıştık. Birçoğumuz bu süreçte sevdiklerinden ayrı kaldı, birçoğumuz hiç olmadığı kadar sevdikleriyle beraber güzel günler geçirdi. Birçoğumuz olmazsa olmazlarından vazgeçti. Birçoğumuz birçok şeyin kıymetini daha iyi kavradı. Birçoğumuz sevdiklerini korumak için yüreğine taş basarak içi kan ağlayarak zorunlu olarak onlardan uzaklaşmayı seçti. Birçoğumuz bu salgın günlerinde sevdiklerimizi kaybettik ve yaslarını tek başımıza tutmak zorunda kaldık.Onları toprağa değil yüreklerimize gömdük, taziyelerinde bulunamadık."

-"DAHA ÖNCE BENZERİNE RASTLANMAYAN KOVİD-19 SALGININDAN KORUNMAK İÇİN BEDELLER ÖDEDİK"

Kılınç, daha önce bir benzerine rastlanmayan Kovid-19 salgınından korunmak için bedeller ödediklerini vurgulayarak, "Sevdiklerimizi korumak için hepimiz benzer bedeller ödedik. Daha güzel, daha sağlıklı ve umutlu yarınlarda yaşamak için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ettik. Alışkanlıklarımızdan vazgeçtik, yeni alışkanlıklar edindik. Hem sağlıklı olmanın hem temizliğin ne denli önemli olduğunu kavradık."şeklinde ifade etti.

-"ŞEHRİMİZİ HER ZAMANKİNDEN DAHA TEMİZ TUTMAYA ÇALIŞTIK"

Adıyaman Belediyesi olarak sosyal sorumluluk bilinciyle, yaşanan bu süreçte herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kenti her zamankinden daha temiz tutmaya çalıştıklarına işaret eden Kılınç, şunları dile getirdi:

"Hem temizlik çalışanlarımız hem zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlığı için kendi sağlıklarını riske atma pahasına bir yandan şehri salgına karşı korumaya çalışırken diğer yandan esnaf denetimlerini sıklaştırdı. Bizim için Adıyaman’da yaşayan her bir vatandaşımızın sağlığı en az bizim sağlığımız kadar önemliydi çünkü. Bunun için zabıta ekiplerimiz tarafından hem esnaflara hem de vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımına başladık. Şehir genelinde 200 bin litre dezenfekten kullandık. Mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, ocaklar tütsün, kimse sıkıntı yaşamasın diye yoksul ailelerimizin başta gıda olmak üzere birçok ihtiyacını gidermeye çalıştık. Ekonomik durumu iyi olmayan binlerce aile için sosyal destek kartı uygulamasını başlattık. Sosyal belediyecilik ve komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışıyla hareket ettik. Bunun için hem belediyemizden hem mahallelerden özel ekipler oluşturduk. Kovid-19 salgınının getirdiği bütün olumsuzluklara rağmen belediye ekiplerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmanın bilinciyle ve halkımıza hizmette ara verilmeyeceğinin anlayışıyla çalışmalarına devam etti."

-"DUALARINIZ EN BÜYÜK GÜÇTÜR BİZİM İÇİN"

Kılınç,bu süreçte Atatürk Bulvarı’nı Eski Samsat Caddesi’ne bağlayacak olan Millet Caddesi’nde yol çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bahçecik Mahallesi’nin birçok sokağında asfalt çalışmalarını bitirme aşamasına geldik. Fatih Mahallesi’ndeki bazı sokaklarda kaldırım döşeme ve düzenleme çalışması yaptık. Flamingo yolu olarak bilinen Petrol Caddesi’nde düzenleme ve genişletme çalışmasını başladık ve bitirme aşamasına getirdik. Altınşehir Mahallemizde içme suyu hattını 500’lük HDPE borularla yeniledik. Yeni Mahalle’de asfalt öncesi kazı çalışmalarına başladık. Akkonut kavşağına otomatik sulama sistemi döşedik. Bütün bu ve daha birçok hizmeti  Kovid-19 salgınının herkesi evlerine hapsettiği 40 günlük sürede gerçekleştirdik. Şehrimizi daha yeşil ve yaşanılır kılmak için Kovid-19 salgınının arkasına sığınmadan ve mazeret üretmeden her zamankinden daha çok çalışarak size layık olmaya çalışacağız. Dualarınız en büyük güçtür bizim için. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve size karşı mahcup olmamak için daha yaşanılır bir Adıyaman’ı hep birlikte yeniden inşa edeceğiz inşallah. Rabbimiz hem sizi hem bizi mahcup etmesin."ifadelerini kullandı.

-"KOVİD-19 TEHLİKESİNİ HENÜZ ATLATMIŞ DEĞİLİZ"

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak rahatlatılmasındaki amacın biraz da olsa vatandaşların nefes almasına yönelik düzenlendiğine işaret eden Kılınç, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Kovid-19 tehlikesini henüz atlatmış değiliz. Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak gevşetilmesi, salgın sona erdiği için değil, vatandaşlarımız kısa bir süreliğine de olsa dışarı çıkıp nefes alsın diyedir. Evde kalarak ve sokağa çıkmak zorunda kaldığımız da da maske kullanarak ve fiziksel mesafe kuralına riayet ederek sadece kendimizi değil sevdiklerimiz de kormuş olacağız. Lütfen kendimiz ve sevdiklerimiz için biraz da sabırlı olalım. İleride çokça pişman olacağımız davranışlarda bulunmayalım. İnanıyorum ki geçtiğimiz bu zorlu süreçten hep birlikte daha güzel yarınlara ulaşacağız."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha