Kutlu, AK Parti Merkez İlçe Kongresinde yaptığı açıklamada, "Çiftçinin ürettiği tütünden vergi kaybımız, o tütün yerine büyük firmaları sigaralarını satarsa bizim kasamıza şu kadar para girer, kaçak sigara denildi ama kaçak tütün gibi anlaşıldı. Bu teröre gidiyor. Ben bütün Adıyamanlıların huzurunda size açık yüreklilikle bir söz veriyorum. Adıyaman tütünün bir lirası bugüne kadar teröre gitmemiştir. Bundan sonrada gitmeyecektir. Şuanda istismar eden güçler ellerini ovuşturmaktadır. Terör örgütü yandaşları bu tütünle acaba huzur bozucu bir şey çıkarabilirmiyiz diye düşünmektedir"dedi.

- ADIYAMAN, DEVLETİNE BAYRAĞINA BAĞLIDIR

Adıyaman insanının devletine ve bayrağına bağlı olduğunun altını çizen Kutlu, şöyle konuştu:

"Ama şuna emin olun tütünümüzü elimizden alsanız, buğday ekmeği de yasaklasanız, bizi kalkınmanın öncelikli yörelerin dışına da atsanız, Adıyaman, vatanına, milletine, bayrağına, Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkacaktır. Biz devletimizin yanında durmanın, huzursuzluk çıkarmamanın, dünyada örnek il olmanın da bir ödülünü istiyoruz. Adıyaman tütününden vergi alınmıyor, diğerlerinden alınıyor ama esas teröre destek veren pkk, pyd, işid’e, adını bildiğimiz bilmediğimiz ne kadar örgüt var ise hepsine destek verenlerin başında işte bu uluslararası sigara kartelleri vardır. Biz vergimizi de verelim ama kendi bahçemizde ürettiğimiz tütünümüzü de Amerika'nın tütünden daha kötü muamele edilmesin istiyoruz. Onların ki yasal bizimkinin adı da yasal tütün, biz coğrafi işaretlemede Adıyaman tütünün de tescil edilmesini istiyoruz"

- DIŞARIDAN TÜTÜN GETİRMEYİN

Tüccarlara da seslenen Kutlu, "Tütün satıcılarından bir isteğim var; dışarıdan tütün getirip de Adıyaman tütünü diye satmayın"diye konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha