İnan mesajında, Anadolu'nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basmasının Türk tarihi için adeta bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesinin dalga dalga tüm yurda yayılmış, milli birlik ve beraberlik duygusunun doruğa ulaştığını vurgulayan İnan, şu ifadelere yer verdi:

"İşgal güçlerinin tüm baskı ve zorlamalarına rağmen Atatürk ve silah arkadaşlarına bağımsızlık yolunda her türlü desteği Erzincan halkı tereddütsüz vermiştir.Milletçe haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günde vatan ve millet uğruna büyük fedakârlıklar göstererek büyük Türk ulusuna bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımızı sunarız.

19 Mayıs büyük Türk Milletine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımı ve aynı zamanda millete olan inancın bir adıdır. 19 Mayıs çarenin ancak millette bulunduğunu anlamanın ve bu çareyi millette aramanın anlamlı göstergesidir. Bu vesile ile mukaddes vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını seve seve veren, bu anlamlı günün 101. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularla kutluyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha