Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve üyeleri; Adıyamanın, gençlerin ve çocukların geleceğine sahip çıkmak amacıyla okula geldiklerini dile getirdi.

-"ADIYAMANIMIZI BİR AN ÖNCE IRGAT KENTİ OLMAKTAN ÇIKARMAK"

Kimseye bir art niyet yada husumetlerinin olmadığını dile getiren Taş, şunları ifade etti:

"Biz yine Adıyaman meselesi olduğuna inandığımız Adıyaman Perre Mesleki Anadolu Lisesine bağlı uygulama otelinde öğrencilerimizin eğitim görmeleri ile ilgili bir basın açıklaması yapmak istiyoruz. Muhtarlarımızla hep birlikte buraya gelerek okulumuzu ve uygulama otelimizi gezdik. Buradaki muhteşem yatırımı gördük ve devletimizin gençlerimize, çocuklarımıza verdiği değere de tanık olduk. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken tek şeyin bir an önce buranın inşaatının bitirilmesini sağlamak ve binanın yapılış amacına ve açılış onayına göre kullanılarak hizmete girmesini sağlamaktır.  Böylece Adıyamanımız için çok büyük önem arz eden ve bacasız fabrika olarak adlandırılan turizm sektörünün önü açılmış olacaktır. Böylece Adıyaman'ın makus tarihi değişecek ve Adıyamanımızın ırgat kenti olmaktan kurtulacaktır. Adıyamanımızın turizm kenti olması yönünde bir misyon üstlenen Adıyaman Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin üstlendiği bu görevi en güzel şekilde yapabilmesi için biz neler yapabiliriz, nasıl gövdemizi taşın altına koyarız da Adıyamanımızın ve gençlerimizin önünü açarız. Biz muhtarlar olarak bunların arayışı içerisindeyiz."

Başkan Taş, Milletvekili Ahmet Aydın'ın yaklaşık 8 ile 10 yıldan beri yoğun bir mücadele vererek, Adıyaman'a hizmet etmek ve gençlerin önünü açmak için bu okulu Adıyaman'a kazandırdığını anımsattı.

-"350 ÖĞRENCİMİZ GEÇİCİ OLARAK TİCARET MESLEK LİSESİNDE ZOR ŞARTLARDA ÖĞRENİM GÖRMEKTELER"

Milletvekilimiz Aydın'ın, bu süreçte Şanlıurfa ve Diyarbakırla büyük  mücadelede bulunarak Adıyaman'a zor şartlarda kazandırdığını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Okulumuz tam olarak bitmemesine rağmen burada yaklaşık şuan için 350 tane öğrencimiz var. Bu 350 öğrencimizde şuanda geçici olarak Ticaret Meslek Lisesinde öğrenim görmekteler ve zor şartlar içerisindeler. Kendi okul binamıza ait inşaatın şu an bazı sıkıntıları var ve bunlar yakın zamanda giderilecek. Bizim amacımız, Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın beyin ve diğer milletvekillerimizin bütün çabalarıyla Adıyamanımıza kazandırmış olduğu bu güzel eserin yapılış ve açılış amacına sadık kalınmasıdır. Böylece bu okulumuz, eklentileriyle birlikte Adıyamanımızın ve gençlerimizin geleceğinin teminatı olacaktır.  Çocuklarımızın geleceği için, Kültür Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında gençlerimizin istihdam garantili meslek sahibi olmaları için, bu okulun açılış amacının dışında bir tasarrufta bulunulmaması, yapısının değiştirilmemesi ve tamamen Adıyamanlı Gençlerimizin hizmetine sunulması için bizler burada bir araya geldik."

-"TURİZM SEKTÖRÜNE KALİFİYE ELEMAN OLARAK YETİŞTİRİLECEK"

Başkan Taş, amaçlarının Turizm Otelcilik Okulu ve Uygulama Oteli ismi ile yapılan  binanın Adıyaman'a ve çocuklara fayda sağlaması, gençlerin geleceğinin teminatı olarak gördüklerini vurgulayarak, "Burada teorik ve uygulamalı eğitimlerini alacak olan birçok gencimizin bacasız fabrika olan turizm sektörüne kalifiye eleman olarak yetiştirilecektir. Gençlerimiz bu okulumuzda ve uygulama otelinde turizm ile ilgili eğitimler alacaklar, uygulamalar yapacaklar, okurken ve uygulama yaparken para kazanacaklar, döner sermayeden pay alacaklar ve saygın bir meslek sahibi olacaklardır. Bu okulun açılış haberleri ve kazanımları, çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde çok büyük etkiler yaratmış olup, meslek lisesi öğrencilerinin de başarılı olabilecekleri, büyük başarılara imza atabilecekleri inancını kazanmalarını sağlamıştır.  Umutlarını kaybeden gençlerin, kaybettikleri umutlarının tekrar yeşermesine sebep olan bu okul ve uygulama oteli gençlerimiz için büyük bir önem ve anlam ifade etmektedir."diye ifade etti.

-"KİM BİZİM ÇOCUKLARIMIZA İYİ HİZMET EDERSE O BAŞIMIZIN TACIDIR"

Başkan Taş, "Okul müdürü kim olur bizim umurumuzda değil, fakat şurada bir gerçek var, hizmet edecek müdür kim, ona bakacağız, gençliğimize, çocuklarımıza bakabilecek olan kim ona bakacağız, kim bizim çocuklarımıza iyi hizmet ederse o bizim başımızın tacıdır." dedi.

Mahalle sakinlerinin verdiği yetkiyle Adıyaman'a hizmetkar olmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Taş, "Bazı arkadaşlarımız diyor ki Muhtarlar bu işe neden karışıyor, biz seçilmişleriz, mahallelerimizin bize vermiş olduğu yetkiyle Adıyamanımızın hizmetkarı olmaya devam ediyoruz.Turizm liseleri için uygulama otelleri eğitim ve öğretimin en önemli ayağı olup, başlı başına bir okul niteliğindedir. Öğrenci burada her şeyi usta öğrencilerden öğrenir, usta öğrenciler ise, ancak uygulama otelleri bünyesinde çalıştırılarak maaşları genel bütçeden karşılanır. Uygulama otelleri olmadan turizm liseleri düşünülemez."dedi.

-"DEVASA YATIRIM 50 MİLYARA MAL OLDU, HEBA ETMEYİN"

Yetkililere seslenen Taş, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bizler buradan sayın valimize sesleniyoruz, milli eğitim müdürümüze ve bütün yetkililere sesleniyoruz. Bakın bu devasa yatırım yaklaşık 50 milyara mal oldu, bu hepimizin parası, Adıyaman'ın parası bunu heba etmeyin. Öğretmenlerimiz gelip burada hizmetini yapsın, hizmet içi eğitime devam etsinler, asla hizmet içine karşı değiliz. Muhtarlar olarak Adıyaman'ın her türlü güzelliğinin yanındayız biz ama lütfen öğrencilerimizin geleceği ile oynamayın, öğrencilerimizin okuluna karışmayın, hizmet etmelerine karışmayın, onların bir şeyler öğrenmelerine karışmayın. Çocukların artık, annelerinin ırgat şehrinde gidip kayısı toplamalarına, tütün toplamalarına yıkıldık, bıktık. Bunun önüne geçmek için gençlerimizin esnaf olmaları gerekiyor, bir an önce meslek sahipleri olmaları gerekiyor ve bu okulumuz Adıyamanımız ve gençlerimiz için en güzel mesleklerden biri olan ve bacasız fabrika olarak adlandırılan Turizm sektörüne eleman yetiştiren önemli bir okuldur. Lütfen buna engel olmayın, biz engel olacak şeyin karşısındayız. Sayın vekillerimize ve bu hizmeti kazandıran herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha