Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun göreve gelmesinden sonra, Adıyaman kültürünün en önemli unsurlarından bir tanesi olan taziyelerde yaptığı yeniliklerle, taziye sahiplerinin en acı gününde yanında olan Adıyaman Belediyesi, cenazenin bulunduğu yerden alınıp defnedilmesine, taziye evi veya çadırından bir günlük taziye yemeğine kadar her şeyi ücretsiz olarak karşılayarak kamuoyundan büyük takdir görüyor.

Taziye hizmetlerinde yapılan yeniliklerden sonra sosyal medya hesabından bir kampanya başlatan ve taziye sahipleri için büyük bir yük haline gelen ‘taziye yemekleri’nin kaldırılması önerisinde bulunan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, kamuoyundan büyük destek gördü.

Taziye sahiplerinin, en acı günlerinde taziyelerine gelen misafirlerine yapılacak olan ikramlarla ilgilenmemesi ve taziye sonunda ciddi bir borç altına girmemesi için sosyal medya hesabından başlattığı kampanyada, “Bizim kültürümüzde taziyelerde yemek pişmez, komşular taziye evine yemek götürürler. Şimdilerde taziye sahipleri düğünlerde olduğu gibi yemek indirmek zorunda bırakılmaya başlandı. Ölenin ardından, kalanları da biz öldürmeyelim! Taziye yakınlarına belediye yemek götürsün, misafirlerin müsaadesiyle afiyet olsun!” diyerek öneride bulunan Başkan Kutlu’nun bu paylaşımı, sosyal medya kullananlar tarafından binlerce kez beğenildi, yüzlerce kez de paylaşıldı.

Taziye sahipleri şu an uygulanan sistemde, Adıyaman Belediyesi tarafından sadece bir gün yapılan yemek ikramının dışında kendi imkanlarıyla misafirlerine yemek indirmek zorunda kalıyor. Bu da onları hem maddi, hem de manevi olarak yoruyor. Bunun yerine, sadece taziye sahiplerine günlük 50 kişilik yemeğin belediye tarafından karşılanması önerisinde bulunan Başkan Kutlu’nun bu önerisine bir destek de Adıyaman Belediyesi’nin resmi facebook sayfasında konu ile ilgili başlatılan ankete katılan vatandaşlar verdi. Oy kullanan vatandaşların yüzde 80’i kampanyaya destek verirken, kampanyaya karşı çıkan yüzde 20’lik kısım ise taziye yemeklerinin kalması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha