Başkan Kılınç, Ben öncelikle Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Bey ve sizlere basında sansürün kaldırılışının 111.yıldönümünde bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum.  Ülkenin güçlü olabilmesi için basının ve insanın özgür olması lazım Allah insanı öyle yaratmış ki özgür bırakıldığında insanlardan çok güzel verim alabilirsin ama baskı altında tuttuğun insan aile içinde de olsa herhangi bir ilerleme kaydedemiyor. Bu anlamda basının toplumu bilgilendirme bilinçlendirme konusunda hassasiyet oluşturması için çok ciddi bir görev üstlenmektedir. Standartlarımızı yükseltmek için basına çok büyük görevler düşmektedir. Yerel anlamda da hem kendi kültürümüzü tanıtmak hem de istihdam için basının bu ipi göğüslemesine ihtiyaç var. Bu duygu ve düşünceler ile tekrardan bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyor gazetecilerin bu mutlu günlerini de sizlerin vesilesi ile kutluyorum dedi.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya ise, Sayın belediye başkanımız bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmaması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ben sayın başkana ve ekibine teşekkür ediyorum. 

Başkan Dişkaya ayrıca, Öncelikle ilimizin kalkınabilmesi için il ile birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Bu ilin bulunduğu girdaptan çıkabilmesi için biraz daha fazla enerji tüketilmesi lazım yoksa malum çevre illerle rekabet noktasında bulunduğumuz konum hepimizce malumu. Kalkınmışlıkta 72. Sırada olan bir iliz modernizasyon şehrin yaşanabilirliliği noktasındaki yerimiz belli. Bu noktada görevden kaçmayarak geçmişi bir kenara koyup atılabilecek adımlar noktasında AGC her zaman sizlerle beraber olduğumuzu bildirmek isterim bu noktada lütfen şüpheniz olmasın. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarınız olduğunu biliyor ve kolaylıklar diliyorum. Kentsel dönüşüm ilimiz için çok önemli özellikle şehrin modern bir görünüme kavuşabilmesi için biraz hızlı hareket edilmesinin faydalı olacağı ilinde buna ihtiyacı olduğunu görüyorum.  İstihdama dönük belediyenin muhakkak elini taşın altına koyması lazım diye düşünüyorum. Ben sayın belediye başkanı Süleyman Kılınç beyefendi de bu potansiyelin olduğunu düşünüyorum. Bu nezaket ziyaret ve inceliğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum dedi.

Editör: Adıyaman Haber