‘AB-Türkiye Gençlik Forumu’na katılmak üzere geldiği Adıyaman’da çeşitli temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger,Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ile birlikte, AB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Adıyaman Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atıksu Artıma Tesisinde incelemelerde bulundu.
Sitilce mevkiinde bulunan ve Adıyaman’daki evsel atık sularının biyolojik arıtmadan geçirilerek, Atatürk Barajına temiz bir şekilde ulaşmasını sağlayan Atıksu Arıtma Tesisi hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, çalışmaları yerinde gördü.
Tesis hakkında bilgi veren Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilisi Gazi Fırat, “Tesisimizde, şehir merkezimizde mevcutta bulunan yaklaşık 600 kilometrelik kanalizasyon hattıyla taşınan evsel atık sularıileri biyolojik arıtmaya tabi tutulduktan sonra Atatürk baraj göletine deşarj edilmektedir” diye konuştu.
Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise yaptığı açıklamada, “Avrupa BirliğiTürkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyetle birlikte, daha temiz bir Adıyaman için Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle ilimize kazandırılan Atıksu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunduk. İlimizin daha yaşanabilir bir yer haline gelmesine katkı sunan bu tesisimizin yapımında ve işletilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yaklaşık olarak 18.5 milyon Euro’luk bir yatırıma sahip olan Atıksu Arıtma Tesisinin ekonomik bedelinin yüzde 85’i Avrupa Birliği,yüzde 9’u Adıyaman Belediyesi veyüzde 6’sı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanmıştı.
Kaynak : PHA
Kaynak: pha