Pazar günü Adıyaman-Kahta yolunda bulunan Ali Dağı ormanlık alanında meydana gelen orman yangına anında müdahalede bulunarak, yangını büyümeden söndüren Adıyaman Belediyesi’ne bağlı birimler, olası bir facianın önüne geçti.

-"EKİP, SABAHA KADAR NÖBET TUTTU"

Marina’da başlayıp, rüzgarında da etkisiyle Ali Dağı’na doğru hızla yükselen orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, yangının kontrol altına alındığını ancak rüzgardan dolayı yeniden başlaması ihtimaline karşın iki ekibin sabaha kadar bölgede nöbet tuttuğunu dile getirdi.

Adıyaman Belediyesi’ne bağlı İtfaiye, Fen İşleri, Su İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler ile İl Afet, Orman ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de dahil olduğu söndürme çalışmaları ile ilgili kısa bir bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, yangına geniş bir ekip ve ekipmanla müdahale ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Alidağı mesire alanında akşam üstü çıkan yangına Adıyaman Belediyesi olarak İtfaiye, Fen İşleri, Su İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizle iştirak ettik. Ekiplerimizin canları pahasına göstermiş oldukları özverili çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Bu çalışmalarından dolayı tüm ekibime ve ayrıca yine büyük bir özveriyle müdahalede bulunan İl Afet, Orman ve Sağlık Müdürlüklerimize bağlı ekiplere teşekkür ediyorum. Hemşerilerimden, Adıyaman’ımızın bu güzelliklerini korumaları konusunda daha duyarlı hareket etmelerini rica ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha