Son günlerde koronavirüs vakalarındaki artışla adından söz ettiren Adıyaman’daki durumu değerlendirmek için ulusal yayın yapan Haber Global televizyonuna konuk olan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, durumun haberlerde bahsedildiği gibi abartılı olmadığını ancak tedbirinde elden bırakılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Senem Toluay Ilgaz tarafından sunulan ‘Gün İçinden’ programına canlı bağlanan Başkan Kılınç, cuma gününden itibaren il genelinde yasaklanan sokağa maskesiz çıkma kararını şu sözlerde değerlendirdi:

"Adıyaman’daki vaka durumunun medya tarafından biraz abartılı paylaşıldığını düşünüyorum. Hekim olmam hasebiyle bu işin başından beri hastanedeki yöneticilerimizle sürekli irtibat halinde bulunuyoruz. Buradan açıkça söyleyebilirim ki, ilimizde bahsedildiği gibi artan bir durum yok. Bu medyaya nasıl yayıldı bilmiyorum ama son zamanlarda bir artış varmış gibi gözüküyorsa bunun sebebi Adıyaman’daki filyasyonun çok iyi yapılmasıdır. Buradaki arkadaşlarımız hasta merkezli çalışıyor. Temas noktasına çok çok dikkat ediyor. Durumu pozitif çıkan bir hastanın tüm yakınları testten geçiriliyor.

Bu da doğal olarak vakaların yükseldiğini gösteriyor, ancak reel olarak bir artış söz konusu değil. Adıyaman’daki vakalarda genelde İstanbul kaynaklı oluyor. Örneğin, İstanbul’dan gelen birisi bir köye vaka bulaştırabiliyor, ancak Adıyaman merkezde vaka sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Yalnız bunları söylerken vatandaşlarımızın rehavete kapılmasını da istemiyorum. Bunun için farkındalığı oluşturmak amacıyla maske yasağı kararı alındı. Çünkü halk içerisinde ciddi bir umursamazlık yaşanmaya başlamıştı."

Başkan Kılınç konuşmasının sonunda tüm vatandaşlara tedbirleri elden bırakmama uyarısında bulundu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha